ОПТИМИЗАЦИЯ ВЫБОРА ГРАНИЦ РЕЗЕКЦИИ КОЖИ ПРИ ХИРУРГИЧЕСКИХ ВМЕШАТЕЛЬСТВАХ У БОЛЬНЫХ РАКОМ ГРУДНОЙ ЖЕЛЕЗЫ : ОПТИМІЗАЦІЯ ВИБОРУ МЕЖ РЕЗЕКЦІЇ ШКІРИ ПРИ ХІРУРГІЧНИХ ВТРУЧАННЯХ У ХВОРИХ НА РАК ГРУДНОЇ ЗАЛОЗИ



title:
ОПТИМИЗАЦИЯ ВЫБОРА ГРАНИЦ РЕЗЕКЦИИ КОЖИ ПРИ ХИРУРГИЧЕСКИХ ВМЕШАТЕЛЬСТВАХ У БОЛЬНЫХ РАКОМ ГРУДНОЙ ЖЕЛЕЗЫ
Альтернативное Название: ОПТИМІЗАЦІЯ ВИБОРУ МЕЖ РЕЗЕКЦІЇ ШКІРИ ПРИ ХІРУРГІЧНИХ ВТРУЧАННЯХ У ХВОРИХ НА РАК ГРУДНОЇ ЗАЛОЗИ
Тип: synopsis
summary:

Матеріал і методи дослідження. Для реалізації завдань дослідження  робота проведена на декількох рівнях складності з виконанням за умов клініко-інформаційного забезпечення:


Ι етап – анамнестичний , 1-ша група (n1) – 203 хворих на РГЗ, обстежених і прооперованих за период 1998-2004 рр.


ΙΙ етап – клініко-морфологічний, 2-га група (n2):


- група ультраструктурного аналізу (n2.1) –  морфологічний субстрат ділянок шкіри з різних КЗ опромінювання ГЗ - 34 пацієнтки, прооперовані з приводу РГЗ;


- група органометричного аналізу (n2.2) – 126 пацієнток, яким була проведена до- і післяопераційна органометрія ГЗ;


- група аналізу анкетних даних (n2.3) – 83 пацієнтки, на підставі анкет яких оцінювалися компоненти ЯЖ;


- група реконструктивних втручань (n2.4) – 11 хворих, яким була виконана реконструкція ГЗ за період 1998 - 2004 рр.


             Таким чином, дослідження виконано  в терміні 1998-2004 рр., на загальному репрезентативному масиві хворих - 214 паціенток на базі  ДУ «ІМР ім. С.П. Грігор'єва» АМН України.


Клінічна (топографія), морфометрична (розміри) і морфологічна верифікація з оцінкою поширеності пухлинного процесу виконані на догоспітальному етапі. Обстеження пацієнтів проводили на клінічній і лабораторній базі ДУ «Інституту медичної радіології ім. С.П. Григор'єва» АМН України в обсязі, передбаченому робочими протоколами обстеження пацієнтів онкологічного профілю.


При виконанні роботи використана  міжнародна клінічна класифікація РГЗ за системою TNM і загальноприйнятої клінічної класифікації РГЗ за стадіями. Лікування виконано відповідно до міжнародних рекомендацій і стандартів (ЕSMO, 2003) з використанням променевої, гормоно- і хіміотерапії у поєднанні з хірургічним методом (таб. 1).


Усі 214 хворих розподілені за розробленими варіантами реконструктивної тактики. Перспективними для виконання реконструкції визнані 52 пацієнтки, у яких було можливе відновлення форми ГЗ. Основні критерії відбору в цю підгрупу: вік, бажання жінки, відсутність протипоказань стосовно соматичної патології. В цілому, за результатами аналізу встановлено, що індивідуалізованої реконструктивної тактики потребують 29,4±3,1 % хворих.


Передопераційну ПТ проводили шляхом опромінювання пахвових лімфовузлів (у передньому / задньому аксилярному полі) в режимі п'ятикратного фракціонування дози з двох полів з РОД 5,0 Гр; СОД складала 25 Гр. Опромінювання локального поля  ГЗ проводили з двох тангенційно направлених полів і одного прямого. Межі локального поля визначалися згідно з даними УЗД з додатковим їх розширенням  назовні  1,0 см.


 


 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины