КРАНИОПЛАСТИКА ФРОНТООРБИТАЛЬНЫХ КОСТНЫХ ДЕФЕКТОВ ЧЕРЕПА (экспериментальное и клиническое исследование)



title:
КРАНИОПЛАСТИКА ФРОНТООРБИТАЛЬНЫХ КОСТНЫХ ДЕФЕКТОВ ЧЕРЕПА (экспериментальное и клиническое исследование)
Альтернативное Название: Краніопластика ФРОНТООРБІТАЛЬНИХ КІСТКОВИХ ДЕФЕКТІВ ЧЕРЕПА (експериментальне та клінічне дослідження)
Тип: synopsis
summary:

Матеріал та методи дослідження. Проведене дослідження складається з двох частин: експериментальне дослідження та клінічне. Експериментальне дослідження проведено в умовах центральної науково-дослідної лабораторії ХМАПО в 3-місячний термін на 60 лабораторних тваринах – кролях породи шиншила у 2 етапи по 60 оперативних втручань кожний: деструктивний і реконструктивний. Середній вік тварин становив (16±2,44) міс., жива маса – (2200,0±347,5) г.


Оперативні втручання проводилися в умовах загальної анестезії каліпсолом у дозі 10 мг/кг внутрішньом’язово, що забезпечувало необхідну адинамію та попереджало ноцицептивні, нейровегетативні реакції.


Деструктивний етап був виконаний 36 лабораторним тваринам – кісткова фронтоорбітальна резекцій, та 24 лабораторним тваринам – кісткова фронтоорбітальна резекція + дуротомія зі створенням оболонкового дефекту площею до 2 см2 у межах кісткового вікна.


Реконструктивний етап проводився на 7-му добу післяопераційного періоду, що дозволяло попередити втрати лабораторного матеріалу, які зумовлені первинною інфекцією в рані, менінгітом, ускладненнями загальної анестезії деструктивного етапу. На реконструктивному етапі всіх лабораторних тварин розподілили на 5 груп по 12 шт. у кожній згідно з 5 типами відновлювальних втручань із застосуванням різних пластичних матеріалів:


1-ша група – краніопластика імплантатом з корундової кераміки (ВАТ «УкрНДІ вогнетривів ім. А.С. Бережного», Україна, Харків);


2-га група – краніопластика титановим імплантатом («Конмет», Росія, Москва);


3-тя група – краніопластика імплантатом  з протакрилу-М («СВЕМА», Україна, Харків);


4-та група – ортотопічна краніопластика імплантатом з корундової кераміки (ВАТ «УкрНДІ вогнетривів ім. А.С. Бережного», Україна, Харків) + ранове покриття «Тахокомб» («Nycomed», Austria);


5 група – ортотопічна краніопластика імплантатом з корундової кераміки (ВАТ «УкрНДІ вогнетривів ім. А.С. Бережного», Україна, Харків) + формалінізований гомо­трансплантат твердої мозкової оболонки (консервація в слабкому, 5%-вому розчині, формаліну, експозиція 1 міс.).


 


Забір гістологічного матеріалу (тверда мозкова оболонка, окістя очної ямки, окістя лобової кістки, маргінальна кісткова тканина, підлегла речовина головного мозку (в 4-й, 5-й групах) виконувався в умовах іn vivo (медикаментозна седація) на 14, 30 та 90-ту добу, що відповідало стандартним етапам саногенних реакцій, дозволяло виявити і оцінити розвиток основних гнійно-запальних, реактивних рубцево-спайкових патологічних процесів. У кожний термін (14, 30 і 90-та доба) виводили із експерименту по 4 лабораторні тварини з кожної групи. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины