АНТРУМЕКТОМІЯ З ВАГОТОМІЄЮ В ЛІКУВАННІ ГОСТРОКРОВОТОЧИВИХ ГАСТРОДУОДЕНАЛЬНИХ ВИРАЗОК



title:
АНТРУМЕКТОМІЯ З ВАГОТОМІЄЮ В ЛІКУВАННІ ГОСТРОКРОВОТОЧИВИХ ГАСТРОДУОДЕНАЛЬНИХ ВИРАЗОК
Альтернативное Название: Антрумэктомиея С Ваготомией В ЛЕЧЕНИИ ОСТРОКРОВОТОЧИВЫХ гастродуоденальных язв
Тип: synopsis
summary:

Матеріал та методи досліджень. В основу роботи покладені результати оперативного лікування з застосуванням АЕ+ВТ у 383 хворих із ГКГДВ на базі міського центру по наданню допомоги хворим із ШКК м. Києва протягом 1993 – 2007 років. Наукове дослідження проведено в два етапи. На першому етапі проведено ретроспективний аналіз та порівняння результатів застосування АЕ+ВТ з 1993 по 1999 рр. 235 хворим з приводу ГКГДВ (основна група АІ) та 95 пацієнтам при планових оперативних втручаннях з приводу інших (без кровотечі) ускладненнях ПВ (група порівняння АІІ).


На підставі всебічного аналізу комплексу даних обстеження та порівняння результатів були уточнені показання, терміни виконання, удосконалені методи ендоскопічного гемостазу, техніки оперативного втручання, перед- та післяопераційного ведення хворих. Отримані дані першого етапу дозволили розробити та запропонувати для впровадження в практику алгоритм  лікувальної тактики із застосуванням АЕ+ВТ у хворих з ГКГДВ. Цей алгоритм було застосовано на другому етапі з 2000 по 2007 рр. у 53 пацієнтів з ГКГДВ.


  У процесі виконання дослідження проаналізовано динаміку оперативної активності при ГКГДВ в сучасних умовах з позиції досягнень сучасної гастроентерології та ендоскопічної технології, а також простежено частоту застосування  АЕ+ВТ у структурі оперативних втручань.


  Для оцінки РПУ використовували розроблену в клініці класифікацію: 1. Група І РПУ – пов’язані з обширністю виразкової деструкції та вимушеною травматичністю втручання на виразці (гострий післяопераційний панкреатит, нездатність кукси дванадцятипалої кишки та анастомозів, ятрогенні пошкодження). 2. Група ІІ РПУ – пов’язані з самим видом оперативного втручання, серед яких були підгрупи ІІ А – функціональні порушення (гастростаз, діарея), ІІ Б – органічні ускладнення (перфорації гострих, виразок, післяопераційні кровотечі, спайкова кишкова непрохідність, ІІ В – ускладнення, обумовлені тяжкістю ШКК (гостра серцево-судинна недостатність, РДС дорослих, пневмонії, гнійно-септичні). 3. Група ІІІ РПУ – пов’язані з прогресуванням супутньої патології чи випадкові.


  Віддалені наслідки лікування в динаміці вивчалися у 243  хворих. Їх оцінювали за клінічними проявами пострезекційних та постваготомних розладів у 243 пацієнтів, а також за системою Visick, модифікованою Goligher J.C. (1968) (182), та за шкалою SF-36 (1992, 1999) (61), адаптованою до нашого дослідження. Вивчення віддалених результатів здійснювали  за даними анкетного опитування (173), амбулаторних (76) та стаціонарних (29) обстежень.


  Для оцінки та аналізу клінічного матеріалу створена база даних хірургічного лікування хворих з гастродуоденальними виразками, яким виконана АЕ+ВТ, на основі комп'ютерної програми «Microsoft Excel», в яку внесені дані історій хвороби пацієнтів, що лікувались в клініці, результати амбулаторних та стаціонарних обстежень після операції, дані анкетування пацієнтів. Оцінка статистичної достовірності виявлених факторів проводилася за формулами Student та Fisher. Залежно від виду розподілу вихідних даних визначалися параметричні й непараметричні показники та використовувалися програми з пакету «Статистика».


Результати досліджень.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины