РОЗРОБКА СКЛАДУ ТА ТЕХНОЛОГІЇ КАПСУЛ З ФЕНОЛЬНИМ ГІДРОФОБНИМ ПРЕПАРАТОМ ПРОПОЛІСУ ТА ОБНІЖЖЯМ БДЖОЛИНИМ



title:
РОЗРОБКА СКЛАДУ ТА ТЕХНОЛОГІЇ КАПСУЛ З ФЕНОЛЬНИМ ГІДРОФОБНИМ ПРЕПАРАТОМ ПРОПОЛІСУ ТА ОБНІЖЖЯМ БДЖОЛИНИМ
Альтернативное Название: РАЗРАБОТКА СОСТАВА И ТЕХНОЛОГИИ КАПСУЛ С фенольных гидрофобных ПРЕПАРАТОМ ПРОПОЛИСА И обножки пчелиной
Тип: synopsis
summary:

1. Сучасні аспекти застосування продуктів бджільництва
при захворюваннях органів
сечостатевої системи


У першому розділі проаналізовано і узагальнено дані сучасних літературних джерел щодо фармакотерапії запальних захворювань передміхурової залози та обґрунтовано перспективи застосування продуктів бджільництва, зокрема ФГПП та ОБ, для лікування простатитів.


 


2. Обґрунтування загальної концепції і методів досліджень.
Об’єкти та методи досліджень


У другому розділі викладена загальна методологія проведення досліджень, характеристики діючих та допоміжних речовин, які визначають технологію приготування капсул. У процесі розробки складу капсул "Феполен" нами було використано ФГПП (АНД наказ № 316 від 02.08.01 р., Р.П.
№ 08.01/03435) в комбінації з обніжжям бджолиним (квітковим пилком) (ДСТУ 3127-95) як основні діючі речовини, а також допоміжні речовини, дозволені до медичного застосування, якість яких підтверджена сертифікатами.


У розділі також обґрунтовано вибір методик, що використані для проведення досліджень. Описано методи фізико-хімічних та біофармацевтичних досліджень.


 


3. Розробка складу та технології капсул з фенольним гідрофобним
препаратом прополісу і обніжжям бджолиним


У третьому розділі наведені результати теоретичних та експериментальних досліджень з розробки складу та технології капсул "Феполен".


На першому етапі досліджень при розробці складу капсул для визначення виду та кількості допоміжних речовин нами вивчались технологічні та фізико-хімічні властивості діючих субстанцій – ФГПП та ОБ. Як відомо, фізико-хімічні властивості лікарських порошків зумовлені їх кристалографічною структурою, тому в першу чергу було визначено форму часток ФГПП та ОБ (рис. 1.).


 


Для дослідження брали частки ФГПП та ОБ подрібненого, які просіювали крізь сито з розміром отворів 0,25 мм. Результати експерименту показали, що ФГПП являє собою полідисперсний порошок з частками ізодіаметричної форми у вигляді безформних уламків та їх осколків. Поверхня часток грубошерхата. Лінійні розміри часток від 5 до 300 мкм. ОБ подрібнене має частки овальної форми, які скупчуються в конгломерати (відбувається явище агрегації). Середній розмір домінуючої фракції складає 250 мкм. Часточки анізометричні, оптично непрозорі в прохідному світлі.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины