ГІГІЄНІЧНА ТА ТЕХНОЛОГІЧНА ОЦІНКА ПІДЛОГ І ЇХ ВПЛИВ НА ПРОДУКТИВНІСТЬ ТА ЗДОРОВ’Я КОРІВ : ГИГИЕНИЧЕСКАЯ И ТЕХНОЛОГИЧЕСКАЯ ОЦЕНКА ПОЛОВ И ИХ ВЛИЯНИЕ НА ПРОИЗВОДИТЕЛЬНОСТЬ И ЗДОРОВЬЕ КОРОВ



title:
ГІГІЄНІЧНА ТА ТЕХНОЛОГІЧНА ОЦІНКА ПІДЛОГ І ЇХ ВПЛИВ НА ПРОДУКТИВНІСТЬ ТА ЗДОРОВ’Я КОРІВ
Альтернативное Название: ГИГИЕНИЧЕСКАЯ И ТЕХНОЛОГИЧЕСКАЯ ОЦЕНКА ПОЛОВ И ИХ ВЛИЯНИЕ НА ПРОИЗВОДИТЕЛЬНОСТЬ И ЗДОРОВЬЕ КОРОВ
Тип: synopsis
summary:

Матеріали і методи досліджень. Досліди проводили у ВАТ “Племзавод Василівка” Лебединського району Сумської області, а також у лабораторіях кафедр паразитоценології та зоогігієни й архітектури Сумського національного аграрного університету.


У типовому корівнику на 200 голів з прив’язним утриманням корів було укладено три варіанти підлог: дерев’яна підлога на бетонній основі (контроль); керамзитобетонна підлога з плитним полімерним покриттям (дослід); бетонна підлога з настилом із асфальтобетонних плит (дослід). Випуск гумокордних плит здійснено ВАТ “Сумський завод гумотехнічних виробів”.


Для досліду було сформовано три групи корів по 15 голів у кожній групі української чорно-рябої молочної породи у віці п’яти років третьої лактації з середнім надоєм 3746 кг за три роки досліджень.


Схема науково-господарського досліду наведена в рисунку 1.


 


У першому досліді вивчали експлуатаційні властивості підлог з позиції комфортності утримання на них тварин без підстилки. При утриманні корів визначали фізико-механічні властивості підлог згідно із загальноприйнятими методиками (Соломатов В.І., 1988) за такими показниками: об’ємна маса, коефіцієнт теплопровідності, коефіцієнт теплопоглинання, міцність при згинанні, стирання.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины