ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ БАГАТОНАЦІОНАЛЬНИХ КОМПАНІЙ




  • скачать файл:
title:
ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ БАГАТОНАЦІОНАЛЬНИХ КОМПАНІЙ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

 

Актуальність теми дослідження. Інтенсивна глобалізація світової економіки і міжнародних відносин, рушійною силою якої виступають багатонаціональні компанії (БНК), надає особливої актуальності дослідженню сучасного стану правового регулювання їх діяльності в рамках системи міжнародного приватного права. Ефективність правового регулювання діяльності БНК на національному рівні позначається не лише на економічному розвиткові окремих держав, але й виступає важливим чинником економічного прогресу у всьому світі.

Феномен БНК поставив перед державами складне завдання правового регулювання відносин за участю іноземних компаній, які діють на їх території через використання організаційно-правових форм вітчизняних юридичних осіб. Поки створення уніфікованого правового регулювання діяльності БНК на міжнародному та регіональному рівнях перебуває у процесі становлення, держави розробляють власний масив спеціальних правових норм прямої дії, що регламентують порядок допуску та здійснення підприємницької діяльності іноземних компаній на їх території.

Вибір теми дисертації обумовлюється недостатнім рівнем порівняльно-правового дослідження у вітчизняній юридичній науці особливостей регулювання діяльності БНК у національних правових системах.

Актуальність теми визначається тим, що з кожним роком іноземний капітал відіграє все більш значну роль в економічному розвиткові України: лише за 2005 рік та перше півріччя 2006 року активи іноземних БНК зросли в країні майже на 120 %, досягнувши 18,4 млрд дол. За таких обставин розробка ефективної комплексної системи законодавства з регламентації діяльності багатонаціональних компаній на території України набуває особливої актуальності.

Зважаючи на невідповідність нормативно-правової бази, яка регламентує діяльність БНК на території України, стандартам та принципам, прийнятим у світовій практиці, постає нагальна потреба у розробці рекомендацій по вдосконаленню національного законодавства у цій сфері.

Це створює обґрунтовані підстави для вивчення існуючої у світі практики вирішення правових проблем, пов'язаних з функціонуванням БНК. Відповідна адаптація світового досвіду правового регулюванням діяльності БНК дозволить напрацювати на його основі власну національну систему взаємопов'язаних заходів, спрямованих на


підвищення ефективності правової бази функціонування БНК в Україні, що позитивно вплине на соціально-економічний розвиток держави.

Зв'язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Тема дослідження є складовою частиною науково-дослідницької теми Одеської національної юридичної академії «Правові проблеми становлення і розвитку сучасної Української держави» (державний реєстраційний номер 0101U001195).

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)