ГЛАДИШУК СЕРГ1Й ОЛЕКСАНДРОВИЧ СТАНОВЛЕННЯ ПОЛЬСЬКО1 АДМШ1СТРАЦП В ЗАХ1ДН1Й ВОЛИН1 У 1919-1921 РОКАХ: ДЕРЖАВНО-ПРАВОВ1 ТА СУСП1ЛЬНО-ПОЛ1ТИЧН1 АСПЕКТИ : ГЛАДИШУК СЕРГ1Й ОЛЕКСАНДРОВИЧ СТАНОВЛЕННЯ ПОЛЬСЬКО1 АДМШ1СТРАЦП В ЗАХ1ДН1Й ВОЛИН1 У 1919-1921 РОКАХ: ДЕРЖАВНО-ПРАВОВ1 ТА СУСП1ЛЬНО-ПОЛ1ТИЧН1 АСПЕКТИ



title:
ГЛАДИШУК СЕРГ1Й ОЛЕКСАНДРОВИЧ СТАНОВЛЕННЯ ПОЛЬСЬКО1 АДМШ1СТРАЦП В ЗАХ1ДН1Й ВОЛИН1 У 1919-1921 РОКАХ: ДЕРЖАВНО-ПРАВОВ1 ТА СУСП1ЛЬНО-ПОЛ1ТИЧН1 АСПЕКТИ
Альтернативное Название: ГЛАДИШУК СЕРГ1Й ОЛЕКСАНДРОВИЧ СТАНОВЛЕННЯ ПОЛЬСЬКО1 АДМШ1СТРАЦП В ЗАХ1ДН1Й ВОЛИН1 У 1919-1921 РОКАХ: ДЕРЖАВНО-ПРАВОВ1 ТА СУСП1ЛЬНО-ПОЛ1ТИЧН1 АСПЕКТИ
Тип: synopsis
summary: У встуш обгрунтовано актуальнiсть теми дисертацii, визначено мету, завдання, об’ект i предмет, територiальнi та хронологiчнi межi, окреслено наукову новизну та практичне значення одержаних результатiв, подано iнформацiю про апробацш результатiв дослiдження.
У першому роздiлi «Iсторюграфiя, джерельна база та методолопя дослщження» розкрито стан науково!' розробки теми, охарактеризовано джерельну базу, сформульовано методолопчш засади дисертацii.
У пщроздт 1.1 «Стан наукового вивчення теми» проаналiзовано рiвень ii iсторiографiчного дослiдження. Наявнi напрацювання згiдно з приналежнiстю до нащональних наукових ттш'л подiлено на двi групи: працi украшсько1' юторюграфп та дослудження зарубiжних учених, передусiм польських.
До масиву праць вггчизняно1' юторюграфп належать роботи радянського перiоду та посткомушстично1' доби. Публiкацii радянських часув, присвяченi мiжвоеннiй iсторii захiдноукраiнських земель у складi Польщi, зводилися до шюстрування на фактичному матерiалi тих схем i положень, що !х розробляла тогочасна офiцiйна iдеологiя. Проте низка дослуджень мае науковий характер та мютить значний фактологiчний матерiал, зокрема працi С. Макарчука,
О. Михайлюка, Р. Оксенюка, Ю. Сливки та ш Питання загострення вудносин польсько1' адмiнiстрацii й робггниюв на теренах Захiдноi ВОЛИНУ та СХУДНО!
Галичини займало помгтне мiсце в працях I. Васюти, присвячених сощально- eKOHOMi4HOMy та пoлiтичнoму розвитку захщноукрашських земель.
Серед сучасно! украшсько! юторюграфп пoтрiбнo видiлити працi М. Гетьманчука, Б. Гудя, Р. Давидюк, О. Дем’янюка, О. Зайцева, Л. Зашкшьняка, С. Качараби, Ю. Крамара, О. Крашвського, О. Купчика, М. Кучерепи, М. Литвина, Ю. Макара, В. Марчука, О. Разиграева, В. Скальського та iн. В юторюграфп незалежно! Украши проблема становлення польсько! адмшютрацп в Захiднiй Вoлинi розглядаеться здебшьшого крiзь призму вивчення нацioнальнoi пол^ики Пoльщi. Важливим е дoслiджeння С. Качараби, який грунтовно охарактеризував основш напрямки eмiграцii iз Захiднoi Украши впродовж мiжвoеннoгo пeрioдy, аналiзyючи при цьому початкову пол^ику польсько! адмшютрацп, одним iз наслiдкiв яко! i була eмiграцiя украшського, польського та еврейського населення Захщно! Вoлинi. Окремо слщ вiдзначити працi Р. Чорненького, який розглянув вибраш аспекти вшськового польсько-украшського протистояння 1918-1919 рр., що завершилося захопленням Схiднoi Галичини та Захщно! Вoлинi польськими збройними формуваннями i становленням тут польсько!
 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины