АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ОХОРОНИ ПРАВ НА ПРОМИСЛОВІ ЗРАЗКИ В УКРАЇНІ




  • скачать файл:
title:
АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ОХОРОНИ ПРАВ НА ПРОМИСЛОВІ ЗРАЗКИ В УКРАЇНІ
Тип: synopsis
summary:

 

Актуальність теми дослідження. Досягнення високого економічного і соціального рівня та підвищення добробуту різних верств суспільства потребує розвиненої та добре налагодженої системи правового забезпечення охорони інтелектуальної власності, що підтримує і зберігає державний потенціал у зазначеній сфері та сприяє залученню інвестицій, стабілізації економіки, тільки в таких умовах, в яких вітчизняні і зарубіжні інвестори можуть бути впевнені в тому, що їх права інтелектуальної власності будуть охоронятися. Створення у державі сучасної, міжнародно визнаної системи охорони інтелектуальної власності є необхідним елементом зрілої державності. Наявність саме такої системи має велике значення для України – держави зі значним науково-технічним та інтелектуальним потенціалом.

З прийняттям у 1993 році Закону України „Про охорону прав на промислові зразки” розпочався процес розробки та удосконалення нормативно-правової основи у сфері охорони прав на промислові зразки, проте теоретичні розробки в галузі охорони прав на промислові зразки з часу прийняття  зазначеного Закону не торкнулися сфери охорони і захисту прав на промислові зразки адміністративно-правовими нормами, тому що положення цього Закону не повною мірою  відповідають реаліям практики. Вирішення проблем щодо вдосконалення законодавства саме у галузі охорони прав на промислові зразки є сьогодні досить актуальним. 

Упродовж 2000–2007 р.р. до Державного департаменту інтелектуальної власності надійшло понад 228 тис. заявок на об’єкти права промислової власності, з них більше 12 тис. – на промислові зразки, що свідчить про зацікавленість з боку суб`єктів господарювання у захисті вказаних прав  і необхідність формування механізму адміністративно-правового регулювання охорони прав на промислові зразки в Україні.

Фундаментальною основою для даного наукового дослідження стали праці таких вчених-адміністративістів: В.Б. Авер’янова, М.І. Ануфрієва, О.М. Бандурки, А.І. Берлача, Ю.П. Битяка, В.Т. Білоуса, І.П. Голосніченка, Е.Ф. Демського, Є.В. Додіна, С.В. Ківалова, В.В. Коваленка, Л.В. Коваля, Т.О. Коломоєць, В.К. Колпакова, А.Т. Комзюка, В.Т. Комзюка, В.В. Конопльова, О.В. Кузьменко, С.В. Лихачова, Н.Р. Нижник, О.І. Остапенка, Д.В. Приймаченко, О.П. Рябченко, В.К. Шкарупи, Х.П. Ярмакі та інших. Окремі питання щодо проблематики вказаного дослідження відображено у працях вчених-цивілістів, зокрема: В.Є. Макоди, О.А. Підопригори, О.О. Підопригори, Н.О. Халаїм та інших. При написанні дисертації були використані наукові розробки таких відомих російських фахівців: О.Л. Алексєєвої, Е.П. Гаврилова, В.А. Селякова та інших. Разом з тим безпосередньо комплексне дослідження особливостей адміністративно-правового регулювання суспільних відносин, що складаються у сфері охорони прав на промислові зразки, до цього часу не проводилося. Недостатня теоретична розробленість зазначених питань і нагальна потреба в дослідженні викликані розвитком правотворчої діяльності у сфері адміністративно-правового регулювання охорони прав на промислові зразки та невпорядкованістю процесу правозастосування. Саме тому вивчення механізму адміністративно-правового регулювання у сфері охорони прав на промислові зразки крізь призму реалій сьогодення видається актуальним, необхідним і своєчасним.

Нормативною основою наукової роботи стали Конституція України, міжнародно-правові акти, закони України, акти Президента та Кабінету Міністрів України, а також відомчі нормативно-правові акти‚ норми яких регулюють відносини у сфері охорони прав на промислові зразки, а також  законодавство деяких зарубіжних держав, досвід яких щодо правового забезпечення набуття, здійснення та захисту прав можна використати в Україні. Інформаційну та емпіричну основу дослідження становлять також статистичні матеріали, які характеризують діяльність суб’єктів адміністративно-правового регулювання охорони прав на промислові зразки, зокрема Державного департаменту інтелектуальної власності, узагальнення їх практичної діяльності, політико-правова публіцистика, довідкові видання, а також власний досвід у сфері охорони прав на промислові зразки. 

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

МИШУНЕНКОВА ОЛЬГА ВЛАДИМИРОВНА Взаимосвязь теоретической и практической подготовки бакалавров по направлению «Туризм и рекреация» в Республике Польша»
Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)