ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ВИКОРИСТАННЯ ТОРГОВЕЛЬНИХ МАРОК У ГОСПОДАРСЬКОМУ ОБОРОТІ




  • скачать файл:
title:
ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ВИКОРИСТАННЯ ТОРГОВЕЛЬНИХ МАРОК У ГОСПОДАРСЬКОМУ ОБОРОТІ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми. В умовах розвитку ринкових відносин та глобалізації міжнародного торговельного простору різко зростає конкуренція між суб’єктами господарювання за збут своїх товарів та послуг. Ефективне залучення майнових прав інтелектуальної власності на торговельні марки до господарського обороту дає змогу суб’єкту господарювання збільшити вартість своїх активів та їх інвестиційну привабливість на ринку. Саме тому належна реалізація прав інтелектуальної власності на торговельні марки розглядається світовою спільнотою як невід’ємна умова ефективного розвитку економіки, важливий фактор підвищення конкурентоспроможності продукції, захисту від недобросовісної конкуренції, а усунення недоліків у правовому регулюванні використання торговельних марок у господарському обороті є одним із завдань законопроектної роботи у сфері правової охорони торговельних марок.

Наявні у чинному законодавстві України про охорону прав на торговельні марки прогалини та колізії, як між нормами Цивільного та Господарського кодексів України, так і між внутрішніми нормами цих кодексів та спеціальних законодавчих актів, ускладнюють процедуру реалізації прав на торговельні марки господарюючими суб’єктами у нашій державі.

Внаслідок бурхливого розвитку законодавчої бази у сфері охорони торговельних марок з’явилися теоретичні дослідження питань, присвячених цивільно-правовій, адміністративно-правовій та кримінально-правовій охороні торговельних марок. Проте, не одержали належної наукової оцінки стан та проблеми у правовому регулюванні використання торговельних марок у сфері господарювання. Це обумовлює необхідність аналізу особливостей правового регулювання використання торговельних марок у господарському обороті та надання науково обґрунтованих рекомендацій щодо вирішення виявлених проблем та вдосконалення масиву правових норм у даній сфері.

Дослідження виконано з використанням наукових доробків українських, російських та зарубіжних вчених-юристів дореволюційного, радянського та сучасного періодів  з питань господарського права, торгового права та права інтелектуальної власності: Г.О. Андрощука, Є.А. Арієвича, Ю.Є. Атаманової,           Г. Боденхаузена, К. Дж. Веркмана, О.М. Вінник, В.М. Гайворонського,                  С.А. Горленко, О.А. Городова, І.І. Дахно, Т.С. Демченко, В.О. Дозорцева,              Г.В. Дручок, О.В. Жарова, Г.Л. Знаменського, В.О. Калятіна, Ю.М. Капіци,         О.Ю. Кашинцевої, І.Ю. Кожарської, В.М. Крижної, В.В. Лаптєва, В.К. Мамутова,     О.М. Мельник, В.Ф. Опришка, О.О. Пиленка, О.О. Підопригори, Б.М. Полякова,    Г.П. Рабец, С.І. Раєвича, Н.О. Саніахметової, А.П Сергєєва, В.М. Сергєєва,           Ю.І. Свядосца,  О.Д. Святоцького, О.Ф. Федорова, Н.О. Халаїм, П.П. Цитовича,    О.О. Шестимірова, В.С. Щербини, М.В. Якушева та інших.

Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами.  Дисертаційне дослідження виконано на юридичному факультеті ДВНЗ “Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана” в рамках комплексної цільової програми “Проблеми правового забезпечення соціально-економічного та політичного розвитку України” (номер державної реєстрації 0102 U 006315). Роль автора у виконанні цієї науково-дослідної роботи полягає у дослідженні проблем правового регулювання використання торговельних марок у господарському обороті та формулюванні висновків і пропозицій щодо удосконалення законодавства України та практики правозастосування у вказаній сфері.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)