ПРАВОВЕ СТАНОВИЩЕ ІНВЕСТОРА ЯК СУБ’ЄКТА ГОСПОДАРСЬКИХ ВІДНОСИН




  • скачать файл:
title:
ПРАВОВЕ СТАНОВИЩЕ ІНВЕСТОРА ЯК СУБ’ЄКТА ГОСПОДАРСЬКИХ ВІДНОСИН
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

Актуальність теми. У Посланні Президента України до Верховної Ради України “Європейський вибір. Концептуальні засади стратегії економічного та соціального розвитку України на 2002-2011 роки” основою стратегічного курсу України проголошена реалізація державної політики, спрямованої на запровадження інноваційної моделі структурної перебудови економіки, що потребує утвердження ефективної системи мобілізації інвестиційних ресурсів та управління ними. Це обумовлює необхідність системного вдосконалення інвестиційного законодавства України, яке має здійснюватися з урахуванням зовнішньополітичного курсу України на європейську інтеграцію та прийнятих нею зобов’язань щодо гармонізації національного законодавства з нормами та вимогами угод СОТ та правом ЄС (acquis communаutaire).

Однією з основних складових вдосконалення інвестиційного законодавства виступає оптимізація правового становища інвестора як ключового суб’єкта інвестиційного процесу, що має результувати не лише в якнайбільш повному забезпеченні приватних інтересів інвесторів, а й у зосередженні цих інтересів передусім у визначальних для постіндустріальної економічної моделі сферах. Останнього можна досягти шляхом комплексного застосування приватно-правових та публічно-правових інструментів, що властиве господарському праву.

Окремі аспекти правового становища інвесторів досліджувалися в роботах О.М. Вiнник, О.Р. Кiбенко, В.М. Коссака, О.І. Онуфрієнка, В.Ю. Полатая, О.В.Северина, О.С. Семерака, О.Е. Сiмсон, В.М. Стойки, Д.Е.Федорчука та iнших авторiв. Однак комплексні дослідження правового становища інвестора як суб’єкта господарських відносин не здійснювалися. Зокрема, не досліджена сукупність юридично значущих ознак інвестора, які розкривають специфіку функції цього суб’єкта у процесах суспільного відтворення; не здійснювалася загальна характеристика господарсько-правового статусу інвестора на основі керівних начал (принципів), що визначають характер регулювання такого статусу; недостатньо розроблена класифікація інвесторів з визначенням особливостей регулювання правового становища окремих видів інвесторів; попри відносно значну увагу науковців, залишаються невисвітленими ряд проблемних аспектів гарантій прав та законних інтересів інвесторів.

Спірність багатьох питань регулювання правового становища інвесторів в Україні, недосконалість відповідного законодавства обумовлюють потребу в проведенні комплексного дослідження за темою дисертації. 

Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Дисертаційне дослідження виконувалося згідно з держбюджетною науково-дослідною темою юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка “Формування механізму реалізації і захисту прав та свобод громадян в Україні” (номер теми: 01-БФ-042-01; номер державної реєстрації: 019 U007725 – 2001-2003 роки). Внеском авторки в розробку зазначеної теми є обґрунтування пропозицій щодо змін і доповнень до законів України “Про інвестиційну діяльність”, “Про режим іноземного інвестування”, “Про інститути спільного інвестування (пайові та корпоративні інвестиційні фонди) та ін. 

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)