ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВІ ОСНОВИ ДІЯЛЬНОСТІ ПОДАТКОВОЇ МІЛІЦІЇ УКРАЇНИ У СФЕРІ БОРОТЬБИ З НЕЗАКОННИМ ОБІГОМ ТОВАРІВ




  • скачать файл:
title:
ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВІ ОСНОВИ ДІЯЛЬНОСТІ ПОДАТКОВОЇ МІЛІЦІЇ УКРАЇНИ У СФЕРІ БОРОТЬБИ З НЕЗАКОННИМ ОБІГОМ ТОВАРІВ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

Актуальність теми. У зв'язку з різким зростанням в Україні ролі і соціально-економічної значимості ефективного правового регулювання сфери податкових правовідносин, які безпосередньо пов’язані з відносинами щодо створення, впровадження в обіг, розповсюдження та знищення товарно-матеріальних цінностей, набуває особливої уваги правозастосовча діяльність податкової міліції України в даній сфері.

З оглядом на зазначене вище, актуальними питаннями сьогодення є чітке визначення та нормативне закріплення правового становища, повноважень податкової міліції України у системі державних органів виконавчої влади, на які покладені функції щодо виявлення та припинення фактів незаконного обігу товарів, детального закріплення принципів і основ взаємодії даної податкової структури з іншими державними органами, а також розмежування їх компетенції; формулювання нових гуманістичних принципів діяльності податкової міліції при виконанні ними специфічних задач; оснащення її арсеналом правових засобів діяльності і гарантій правової захищеності, адекватних вимогам, пропонованим середовищем функціонування; створення несуперечливої, гнучкої і разом з тим стабільної системи правового регулювання діяльності органів податкової міліції; розробки заходів державного контролю за діяльністю податкової міліції та забезпечення дотримання прав та законних інтересів громадян та юридичних осіб.

Проблеми організації боротьби з незаконним обігом товарів з боку правоохоронних органів України, до кола яких належить податкова міліція ДПА України, являють собою одне з неопрацьованих і малодосліджених напрямків у вітчизняній юридичній науці, науково-методичні розробки з даного напрямку у теперішній час відсутні. Разом з тим окремі питання, що стосуються проблематики даного дослідження, наприклад з організації управління, адміністративно-процесуальної діяльності органів державної виконавчої влади, компетенції даних органів, знайшли своє відображення в працях відомих українських, російських та іноземних науковців: Авер’янова В.Б., Алексєєва С.С., Андрійко О.Ф., Андрюса К., Атаманчука Г.В., Бахраха Д.М., Бандурки О.М., Битяка Ю.П., Богуцького В.В., Васильєва В.М., Венгерова А.Б., Весніна В.Р., Віханського О.С., Вишнякова В.Г., Голосніченко І.П.,  Горшеньова В.М.,   Коваля Л.В.,     Ківалова С.В., Козлова Ю.М., Копейчикова В.В., Кормича Б.А., Коренєва А.П., Короткова Є.М., Лазарева Б.М., Ніжник Н.Р., Опришка В.Ф., Прахальда С., Пригожина А.І., Савченко Л.А., Старілова Ю.М., Тихомирова Ю.О., Розенталя М.М., Терещенко С.С., Тищенка Н.М., Чечота Д.М., Шамрая В.О., Шахова І.Б.,  Шкарупи В.К., Юсупова В.А., Ямпольської Ц.А. та інших авторів. 

Не применшуючи ролі і значущості результатів праці зазначених науковців, необхідно визнати, що в Україні досі немає спеціальних монографічних досліджень з питань організаційно-правового забезпечення діяльності податкової міліції України у сфері боротьби з незаконним обігом товарів. Усе це в сукупності визначило вибір теми й актуальність її дослідження.

Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Наукове дослідження виконано у відповідності до Указів Президента України “Про Комплексну програму профілактики злочинності на 2001-2005 роки” від 25.12.2000 р. № 1376/2000, “Про вдосконалення координації діяльності правоохоронних органів по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю” від 12.02.2000 р. № 229, “Про невідкладні додаткові заходи щодо посилення боротьби з організованою злочинністю і корупцією” від 06.02.2003 р. № 84/2003. Тема роботи передбачена програмою науково-дослідних робіт кафедрі адміністративного права і адміністративної та кримінально-процесуальної діяльності Національної академії державної податкової служби України.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)