Організаційно-правові аспекти початкової професійної підготовки персоналу ОВС України




  • скачать файл:
title:
Організаційно-правові аспекти початкової професійної підготовки персоналу ОВС України
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми дослідження. Зміни, які відбувались і відбуваються у суспільному житті внесли багато нового в розширення компетенції органів внутрішніх справ, вдосконалення форм і методів їх діяльності. По суті, сьогодні стоять питання щодо нових підходів до організації професійного відбору кандидатів на службу, розробки кваліфікаційних характеристик, освітньо-професійних програм їх навчання, поєднання навчально-виховного процесу та практичного виконання функціональних обов'язків, покладених на працівників органів внутрішніх справ. Чисельність відомчого нормативного матеріалу, новизна їх правових положень і понять в діяльності органів внутрішніх справ, виникнення суперечностей при встановленні правового статусу працівника при проходженні початкової професійної підготовки зумовлюють необхідність узгодження правового регулювання цієї форми навчання з іншими формами професійної підготовки персоналу.

Кадрова політика в органах внутрішніх справ базується на цілому ряді принципів. Між професіоналізмом і компетентністю працівників органів внутрішніх справ та таким явищем об’єктивної реальності, як підготовка, навчання особового складу існує тісний, об’єктивно зумовлений причинний зв’язок: підготовка осіб рядового і начальницького складу повинна бути організована на рівні, здатному забезпечити органи внутрішніх справ високопрофесійним, компетентним персоналом, спроможним якісно та ефективно виконувати посадові обов’язки щодо охорони й захисту прав, свобод і законних інтересів найрізноманітніших учасників правовідносин. Водночас реальність така, що реформування органів внутрішніх справ та удосконалення системи професійної підготовки особового складу відбувається в умовах зміни парадигми суспільного розвитку, типу культури, духовно-моральних орієнтирів. За таких умов ефективне функціонування системи безперервного професійного навчання працівників органів внутрішніх справ є нагальною проблемою та важливим фактором зміцнення суспільного правопорядку, становлення демократичної, соціальної, правової держави з соціально-орієнтованою ринковою економікою. Слід зазначити, що нормативна база професійної підготовки персоналу органів внутрішніх справ та зокрема початкової підготовки працівників формувалася у період становлення України як суверенної держави та у своїй основі спиралася на законодавство колишнього СРСР. До того ж для неї характерна безсистемність, нестабільність, внутрішня суперечливість, дублювання окремих норм, наявність прогалин та упущень.        

У зв'язку з цим актуальною є проблема удосконалення нормативного забезпечення початкової професійної підготовки персоналу, як першого і найголовнішого етапу підготовки фахівця, здатного належним чином виконувати свої службові обов’язки в умовах ринкових відносин та демократизації державно-суспільного устрою.

Зв’язок роботи з науковими планами та програмами. Дисертаційне дослідження виконане відповідно до Концепції розвитку системи відомчої освіти та вузівської науки на період 2001–2005 року (п. 5.2), планів наукових досліджень Міністерства внутрішніх справ України (Приоритетних напрямків фундаментальних і прикладних досліджень навчальних закладів та науково-дослідних установ МВС України на період 1995–2000 рр.), планів науково-дослідних робіт науково-дослідної лабораторії з проблем кадрового забезпечення ОВС України та Інституту перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників ОВС України Національного університету внутрішніх справ.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

МИШУНЕНКОВА ОЛЬГА ВЛАДИМИРОВНА Взаимосвязь теоретической и практической подготовки бакалавров по направлению «Туризм и рекреация» в Республике Польша»
Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)