ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВІ ЗАСАДИ НАДАННЯ ОХОРОННИХ ПОСЛУГ




  • скачать файл:
title:
ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВІ ЗАСАДИ НАДАННЯ ОХОРОННИХ ПОСЛУГ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА  ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

         Актуальність теми дослідження. Докорінні  суспільно-політичні та економічні зміни в Україні зумовили бурхливий  розвиток  ринкових відносин, особливо в економічному середовищі.  У звязку з цим важливого значення набувають питання, повязані з регулюванням надання різноманітних послуг. Нині держава здійснює їх регулювання шляхом прийняття відповідних законодавчих та інших нормативно-правових актів. Ряд послуг повноцінно існували і за соціалістичної економіки, інші - мали обмежене застосування, окремі - не надавалися взагалі, а тому стали новим явищем в економічному житті українського суспільства.

         З появою на теренах України нового економічного явища – підприємництва, і  в  його  складі  надання  послуг  з   охорони   власності   та   громадян,  постало питання про всебічне  правове  регулювання  надання таких  послуг  та необхідність дослідження організаційно-правових аспектів, пов’язаних з наданням охоронних послуг, у тому числі і як виду підприємницької діяльності.

         Держава сформувала досить ґрунтовну нормативно-правову базу, на основі якої і здійснюється цей вид господарсько-підприємницької  діяльності.  Проте  в  ній  неоднозначно трактуються деякі поняття, що пов’язано з невідповідністю  та  неузгодженістю  однорідних   норм   підзаконних   та   законодавчих актів. У практиці діяльності це викликає певні,  інколи досить значні, незручності як для  суб’єктів підприємництва з надання охоронних послуг, так і в роботі державних органів, які покликані здійснювати контроль за згаданими суб’єктами.

         За період становлення і розвитку незалежної України теоретичні розробки в галузі адміністративного права не торкнулися сфери цієї діяльності. В юридичній літературі мають місце погляди фахівців на окремі аспекти охоронної діяльності, що стосуються практичного боку надання охоронних послуг. Відсутнє теоретичне осмислення адміністративно-правових та організаційно-управлінських відносин, що виникають в процесі надання послуг з охорони власності та охорони громадян, не вироблено комплексного погляду на це економічне явище, не здійснено аналізу різних аспектів проблеми як із погляду суб’єкта охоронного бізнесу, тобто, так званого внутрішнього погляду, так і з погляду контролюючого державного органу, тобто, свого роду, зовнішнього погляду.

         З цих позицій проблеми, досліджені в дисертаційній роботі, є актуальними стосовно удосконалення діяльності контрольно-наглядових органів держави за суб’єктами підприємницької діяльності з надання охоронних послуг, збалансування організаційно-правових засад на ринку охоронних послуг в Україні та усунення недобросовісної конкуренції на ньому між усіма суб’єктами з надання таких послуг, удосконалення інституту адміністративної відповідальності. Досліджені в роботі проблеми можуть мати значення для підготовки відповідних

 

фахівців органів внутрішніх справ, які здійснюють контроль за  суб’єктами підприємницької діяльності з надання охоронних послуг, а також спецвідділень юридичних факультетів за спеціалізацією “Безпека бізнесу”.      

        Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Дисертацію виконано  у  відповідності   з   Пріоритетними   напрямами   наукових   досліджень   Національного    аграрного    університету   в   межах  державної науково-технічної програми “Ринкова трансформація аграрної сфери економіки України” та в контексті проведення в нашій державі адміністративно-правової реформи.   Тема    дисертації    безпосередньо   пов’язана    з організаційно-управлінськими аспектами наукової теми “Формування ринкового механізму в аграрному секторі АПК” (номер державної реєстрації 0199U002510).

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

МИШУНЕНКОВА ОЛЬГА ВЛАДИМИРОВНА Взаимосвязь теоретической и практической подготовки бакалавров по направлению «Туризм и рекреация» в Республике Польша»
Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)