Порівняльний аналіз адміністративної діяльності міліції України та поліції зарубіжних країн (Великобританії, США, Канади та Франції)




  • скачать файл:
title:
Порівняльний аналіз адміністративної діяльності міліції України та поліції зарубіжних країн (Великобританії, США, Канади та Франції)
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

        Актуальність теми дослідження  Глибокі і невідворотні демократичні перетворення, що відбуваються в Україні, вимагають перебудови і значного підвищення на цій основі рівня ефективності та якості діяльності  правоохоронних органів. У першу чергу ці вимоги стосуються міліції – найчисельнішого загону правоохоронців, оскільки виконання нею завдань сьогодення пов‘язане передусім з реалізацією цілого ряду нових принципів, заснованих на визнанні загальнолюдських цінностей: гідного ставлення до особи, посилення охорони прав та свобод громадян, різних форм власності та інших пріоритетів правового, демократичного суспільства, визначених Конституцією України.

        Успішне виконання цих завдань неможливе без урахування кращих зразків як попереднього вітчизняного, так і сьогоднішнього закордонного досвіду.

        У дисертаційному дослідженні висвітлюються й порівнюються основні, найважливіші проблеми адміністративної діяльності міліції України,  та поліції зарубіжних країн (Великобританії, США, Канади та Франції) визначається ступінь її ефективності    

        В зарубіжних країнах ця діяльність поліції детально регламентована і закріплена в діючому законодавстві. В Україні сьогодні існує цілий ряд неврегульованих законодавством аспектів діяльності міліції, особливо в сфері адміністративного ( виконавчо – розпорядчого) напрямку.

        Як свідчить дослідження працівники міліції України в окремих випадках мають ширше поле компетенції ніж поліцейські порівнюваних країн, але ефективність їх роботи значно нижча.

        З метою з‘ясування причин цього аналізуються та порівнюються законодавчі акти і положення нормативних документів, що регламентують цю діяльність. На основі аналізу пропонуються певні законодавчі та організаційні зміни спрямовані на поліпшення роботи вітчизняної міліції.

        Опрацьовані також практичні результати адміністративної діяльності міліції Хмельницької та Житомирської областей з урахуванням позитивних та негативних тенденцій.

        В процесі дослідження використовувалися наукові праці вчених України та СНД: Баланкіна Б.Г., Бахраха Д.М., Бельського К.С., Веремеєнка І.І., Голосниченка І.П., Гончарука С.Т., Додіна Є.В., Дорогих М.М., Даньшина І.М., Єропкіна М.І., Захарова В.Ф., Клюшниченка А.П., Коваля Л.В., Кондратьєва Я.Ю., Коренєва О.П., Курілова Б.А., Кузнецової Н.Ф., Манохіна В.М., Масленікова М.Я., Остапенка О.І., Попова Л.Л., Серьогіна О.В., Сорокіна В.Д., Столбового В.П., Соколова Ю.А., Шахунянца Є.М., Шакуна В.І., Шергіна О.П., Якуби О.М., Яценка С.С., та інших зарубіжних країн: Абадинського Г., Веделя Ж., Драго Р., Інсіарді Д., Кенні К., Келлінга Г., Лея Л., Марфі К., Неджаті З., Судерленда Е., Фрідмана Р., Фельтеса Т, Хагана Ф., Школьника Д. та інших.

Незважаючи на важливість і актуальність вивчення досвіду зарубіжних країн та потребу його наукового опрацювання при перебудові роботи міліції України в сфері її адміністративної діяльності, комплексного підходу в цьому напрямку в наукових розробках в нашій державі ще не було. Ця проблема в Україні не була, також предметом жодного монографічного або дисертаційного дослідження.

Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Обраний напрям дослідження безпосередньо пов‘язаний з програмою реформування правоохоронних органів та наукових досліджень, яку виконує Національна академія внутрішніх справ України, а також з плановими темами кафедри адміністративного права Національної академії внутрішніх справ України. Крім того, він відповідає змістові програми: “Міліція та населення – партнери”, розробленої Національною академією внутрішніх справ України і затвердженої Міністром внутрішніх справ України, та концепції адміністративної реформи в Україні.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

МИШУНЕНКОВА ОЛЬГА ВЛАДИМИРОВНА Взаимосвязь теоретической и практической подготовки бакалавров по направлению «Туризм и рекреация» в Республике Польша»
Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)