ПРАВОВІ ОСНОВИ МІСЦЕВОГО ОПОДАТКУВАННЯ В УКРАЇНІ




  • скачать файл:
title:
ПРАВОВІ ОСНОВИ МІСЦЕВОГО ОПОДАТКУВАННЯ В УКРАЇНІ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми дослідження зумовлюється необхідністю подальшого вдосконалення місцевого самоврядування і його матеріально-фінансової бази, розвитком податкових відносин, складовою частиною яких є місцеві податки і збори. Місцеві податки і збори визнані рядом міжнародних документів, зокрема Європейською хартією місцевого самоврядування, як один з основних атрибутів місцевого самоврядування. Водночас в Україні вони практично не виконують покладених на них функцій і  складають не більше 2–3 відсотків від загального обсягу всіх доходів місцевих бюджетів, що змушує порушити  питання про радикальне перетворення всієї системи місцевого оподаткування. Про це відзначалось і в ряді документів, прийнятих вищими органами влади України.

Необхідність докорінних перетворень всієї системи місцевого оподаткування вимагає здійснення аналізу і узагальнення теоретичних, історичних питань місцевих податків і зборів, розробки єдиного концептуального підходу до місцевого оподаткування і його належного законодавчого закріплення, вдосконалення системи місцевих податків і зборів з метою її стабілізації, скасування малоефективних платежів, збільшення в кількісному і якісному відношенні цих надходжень і їх питомої ваги в складі доходів місцевих бюджетів, вдосконалення системи адміністрування місцевих податків і зборів та розгляду інших проблем, розв'язання яких пов'язується з прийняттям Податкового кодексу України.

Все це зумовлює необхідність належної теоретичної розробки питань правового регулювання місцевих податків і зборів, співвідношення централізованих і децентралізованих підходів у регулюванні із забезпеченням демократичних засад  подальшого розвитку місцевого самоврядування і водночас забезпечення єдиного державного підходу, наукового аналізу природи місцевих податків і зборів і їх відмінностей від загальнодержавних, підвищення їх ролі в формуванні доходної частини бюджету тощо.

Питанням місцевих податків і зборів в економічній літературі та їх правовому регулюванню в юридичній літературі приділялась увага в різні періоди науковцями-дослідниками. Особливо плідним був період, пов'язаний із становленням конституційного ладу в Європі і посиленням інтересу до місцевого самоврядування. Це був період зародження і розвитку науки про фінанси і фінансове право, коли з'явились і роботи з місцевого оподаткування (особливо слід відзначити працю Лебедєва В.О. "Местные налоги" та ряд досліджень інших авторів (Твердохлєбова В., Тургенєва М.І., Сірінова М.А. та інших), які заклали теоретичні підвалини місцевого оподаткування. Їх праці не втратили своєї актуальності і зараз. В подальшому інтерес до цієї теми зумовив появу ряду нових досліджень, але сучасний етап розвитку місцевого самоврядування висуває нові вимоги, над розвзанням яких працюють науковці.

У цілому ж теоретичні проблеми правового регулювання місцевих податків і зборів у їх вигляді на сьогоднішній день досліджені не повною мірою і ряд важливих проблем залишилися поза увагою.

Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Тема дисертації пов’язана із науковими дослідженнями в сфері місцевого самоврядування та оподаткування, які проводяться в Україні в зв’язку з реформою системи оподаткування. Напрям дослідження є складовою частиною  наукової теми “Основні напрями удосконалення законодавчої бази місцевого оподаткування як важливої основи зміцнення бюджетів місцевого самоврядування”, яка розробляється в науково-дослідному інституті фінансового права Академії державної податкової служби України. (Номер державної реєстрації 0100U004797).  

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

МИШУНЕНКОВА ОЛЬГА ВЛАДИМИРОВНА Взаимосвязь теоретической и практической подготовки бакалавров по направлению «Туризм и рекреация» в Республике Польша»
Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)