ПРАВОВИЙ СТАТУС МІСЦЕВИХ ОРГАНІВ ПОДАТКОВОЇ СЛУЖБИ В УКРАЇНІ




  • скачать файл:
title:
ПРАВОВИЙ СТАТУС МІСЦЕВИХ ОРГАНІВ ПОДАТКОВОЇ СЛУЖБИ В УКРАЇНІ
Тип: synopsis
summary:

 

Загальна характеристика роботи

 

            Актуальність теми дисертаційного дослідження. Одним із важливих обов’язків громадян, встановлених статтею 67 Конституції України є сплата податків і зборів. Контролювати цей процес покликані місцеві органи державної податкової служби, які наділені владними повноваженнями щодо справляння податків фізичними та юридичними особами.

На сучасному етапі забезпечення надходження податків до бюджетів всіх рівні велику увагу суспільства і держави привертає насамперед проблема статусу місцевих податкових органів. Це має першочергове значення для створення умов ефективної роботи податкових органів, зміцнення законності в їх діяльності.

Проведене дослідження аналізу правового статусу, який значною мірою вдосконалено у зв’язку з внесенням змін до Закону України “Про Державну податкову службу в Україні” від 5 лютого 1998 року виходило з  актуальності теми, що відповідає завданням впровадження адміністративної податкової реформи, яка стосується безпосередньо системи місцевих податкових органів. Дослідження обумовлено сферою міжгалузевої проблематики, оскільки правовий статус стосується норм багатьох галузей законодавства, прямо пов’язаних з компетенцією вказаних органів, вдосконаленням методологічних і координаційно-контрольних повноважень Державної податкової служби в Україні в цілому.

Місцеві органи податкової служби, які створені відповідно до адміністративно-територіального устрою держави, забезпечують механізм реалізації державою фіскальної та економічної політики. Маючи в своєму розпорядженні аналітичний апарат для супроводження об’єктів оподаткування і обсяг отриманої інформації, вони допомагають державі виконувати зобов’язання бюджетного фінансування розвитку країни.

Дослідження статусу місцевих податкових органів спрямовано і на аналіз функціонування суб’єктів спеціальної компетенції – податкової міліції, вивчення якої обумовлено активізацією її ролі та ефективністю боротьби з правопорушеннями в податковій сфері  в сучасних умовах, необхідністю розробки нормативної бази.

Таким чином, тема дисертаційного дослідження за проблематикою відноситься до найбільш актуальних питань науки адміністративного, фінансового права, а також управління в сфері виконавчої влади в Україні.

            Зв’язок роботи з науковим програмами, планами, темами. Обраний напрямок наукового дослідження знаходиться у безпосередньому зв’язку з плановими темами кафедри економіки, фінансів та кредиту Національної академії внутрішніх справ України, де була виконана робота. Дана дисертація має зв’язок з планами науково-дослідних робіт Міністерства внутрішніх справ України (п.3.1. Пріоритетних напрямків фундаментальних і прикладних досліджень навчальних закладів і науково-дослідних установ МВС України на період 1995-2000рр.) і Національної академії внутрішніх справ України (п.2. Основних напрямків наукових досліджень Національної академії внутрішніх справ України на 1995-2000 рр.). Дослідження відображає практичну сферу невідкладних зобов’язань, визначену Комплексною цільовою програмою боротьби зі злочинністю на 1995-2000 роки, затвердженій Указом Президента України від 17 вересня 1996 року №837/96 і ґрунтується на основних положеннях наказу Міністра внутрішніх справ України від 20.10.1996 р. № 722 “Про організацію виконання Комплексної цільової програми боротьби зі злочинністю на 1995-2000 роки”.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

МИШУНЕНКОВА ОЛЬГА ВЛАДИМИРОВНА Взаимосвязь теоретической и практической подготовки бакалавров по направлению «Туризм и рекреация» в Республике Польша»
Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)