ПОПЕРЕДЖЕННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПРАВО-ПОРУШЕНЬ, ЩО ПОСЯГАЮТЬ НА МИТНІ ВІДНОСИНИ




  • скачать файл:
title:
ПОПЕРЕДЖЕННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПРАВО-ПОРУШЕНЬ, ЩО ПОСЯГАЮТЬ НА МИТНІ ВІДНОСИНИ
Тип: synopsis
summary:

 

Загальна характеристика роботи

 

Актуальність теми дослідження обумовлюється тим, що в сучасний період розвитку нашої країни, як і  світового співтовариства в цілому,  зростає обсяг міжнародних економічних відносин, міжнародний розподіл праці, взаємозалежність держав в економічній сфері одна від одної. Це спричиняє необхідність переміщення товарів та інших предметів через митний кордон України зі стягненням відповідно до митних тарифів, мита і митних зборів та виконання митного контролю з метою здійснення нагляду за дотриманням громадянами та суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності митних правил.

Зростання міждержавного обігу товарів та інших  предметів окрім позитивних чинників у міжнародних економічних відносинах для України, на жаль, супроводжується збільшенням кількості випадків порушення митних правил. За матеріалами Державної митної служби України, протягом останніх трьох років її органами порушено справ про адміністративні правопорушення у сфері митних відносин у 1998 році 42191 і вилучено товарів та предметів на суму більше 115 млн. гривень, в 1999 році - 43128 і, відповідно - 147 млн. гривень, в 2000 році - уже 81643 і, відповідно - 185 млн. гривень. Ці цифри дають можливість зробити висновок, що кількість порушень митних правил за три роки  зросла майже вдвічі, а сума вилучених товарів і предметів - на 62%, що потребує не тільки застосування заходів адміністративної відповідальності за дані порушення, але і вироблення методики профілактики адміністративних правопорушень митних правил.

Ступінь розробки  проблеми попередження адміністративних проступків у сфері митних відносин дотепер залишається низьким. Щоправда, проблемі попередження адміністративних проступків і адміністративної деліктності, в цілому,  присвячено ряд робіт українських вчених і вчених країн СНД ( І.П. Голосніченка, Є.В. Додіна, В.В. Новікова, О.І. Остапенка, В.І. Ремньова та інших).

Фрагментарно деякі проблеми, що в тій чи іншій мірі стосуються запобігання адміністративним правопорушенням, досліджувалися в роботах В.Б. Авер’янова, О.Ф. Андрійко, Д.М. Бахраха, Ю.П. Бітяка, І.І. Веремеєнка, Р.А. Калюжного, С.В. Ківалова, А.П. Клюшниченка, Л.В. Коваля, А.П. Коренєва, Б.А. Кормича, Є.В. Кубка, В.М. Марчука, Н.Р. Ніжник, В.Ф. Опришка, І.М. Пахомова, Н.О. Саніахметової, А.О. Селіванова, В.В. Селіванова, В. Ф. Сіренко, В.Д. Сорокіна, В.С. Стефанюка, М.М. Тіщенко, В.В. Цвєткова, Ю.С. Шемшученка та інших.

Незважаючи на значну кількість робіт, що стосуються адміністративної деліктології, залишається ще багато невирішених проблем та недосліджених питань у цій галузі науки адміністративного права. Не звернули уваги на проблеми деліктології і спеціалісти, які розробляли концепцію реформи адміністративного права. Залишається недослідженою проблема запобігання адміністративним правопорушенням у сфері митної справи, недостатньо вивчені детермінанти  порушень митних правил.

Незадовільний стан наукової розробки попередження адміністративних правопорушень, що посягають на митні відносини, обумовлює актуальність нашого дослідження.

Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Тема дисертаційного дослідження затверджена вченою радою Національної академії внутрішніх справ України. Дана робота виконана в межах планів наукових досліджень Міністерства внутрішніх справ України (п. 4.10.5 Пріоритетних напрямків фундаментальних і прикладних досліджень навчальних закладів та науково-дослідних установ МВС України  на період 1995-2000 рр.).

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

МИШУНЕНКОВА ОЛЬГА ВЛАДИМИРОВНА Взаимосвязь теоретической и практической подготовки бакалавров по направлению «Туризм и рекреация» в Республике Польша»
Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)