МІСЦЕ АДМІНІСТРАТИВНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ В СИСТЕМІ ЗАХОДІВ АДМІНІСТРАТИВНОГО ПРИМУСУ




  • скачать файл:
title:
МІСЦЕ АДМІНІСТРАТИВНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ В СИСТЕМІ ЗАХОДІВ АДМІНІСТРАТИВНОГО ПРИМУСУ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми дослідження. Чинне законодавство України закріплює велику кількість заходів адміністративно-правового примусу, застосування яких завжди пов’язано з обмеженням прав і свобод фізичних та юридичних осіб. Таке обмеження має тимчасовий характер та застосовується тільки у випадках, прямо зазначених у національному законодавстві. На жаль, законодавство України має багато недоліків у цій сфері. По-перше, застосування деяких заходів адміністративного примусу закріплюється в правових нормах у вигляді повноважень, але підстави щодо їх застосування відсутні в чинному законодавстві. По-друге, існуючі в науці адміністративного права класифікації заходів адміністративно-правового примусу ніяк не відображені в чинному законодавстві, де їх перелік, підстави та порядок застосування регламентується численними нормативними актами без урахування єдиних критеріїв щодо їх поділу. По-третє, відсутня єдина правова термінологія, що використовується в юридичній науці і застосовується при прийнятті нормативно-правових актів в законотворчому процесі.

Серед заходів адміністративно-правового примусу особливе місце займають заходи адміністративної відповідальності. Тому законодавству про адміністративну відповідальність теж притаманні всі вище зазначені недоліки та проблеми. У зв’язку з цим особливу актуальність набуває розроблення питань, які пов’язані з визначенням такого правового явища, як адміністративна відповідальність та з’ясуванням її місця в системі заходів адміністративно-правового примусу.

Кодифікація правових норм, що встановлюють адміністративну відповідальність, назріла як ніколи. Це зумовлюється такими причинами. По-перше, чинний Кодекс України про адміністративні правопорушення (далі – КУпАП) встановлює відповідальність тільки фізичних осіб, тоді як існує велика кількість нормативних актів, які передбачають можливість застосування адміністративних стягнень до юридичних осіб. По-друге, цілісного розуміння адміністративної відповідальності немає в юридичній науці, а тому її визначення відсутнє в чинному законодавстві. Чітке уявлення про суть та зміст адміністративної відповідальності дасть змогу розробити ефективні рекомендації щодо покращання цього законодавства. По-третє, необхідно розмежувати та класифікувати численну кількість заходів адміністративно-правового примусу, бо без цього неможлива кодифікація законодавства. Установити правову природу багатьох адміністративних санкцій є неможливим, якщо ігнорувати існуючі наукові концепції та керуватися тільки положеннями чинного законодавства.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

МИШУНЕНКОВА ОЛЬГА ВЛАДИМИРОВНА Взаимосвязь теоретической и практической подготовки бакалавров по направлению «Туризм и рекреация» в Республике Польша»
Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)