ПРИПИНЕННЯ КОРПОРАТИВНИХ ПРАВОВІДНОСИН В ГОСПОДАРСЬКИХ ТОВАРИСТВАХ




  • скачать файл:
title:
ПРИПИНЕННЯ КОРПОРАТИВНИХ ПРАВОВІДНОСИН В ГОСПОДАРСЬКИХ ТОВАРИСТВАХ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

Актуальність теми дослідження. Становлення ринкової економіки в Україні призвело до виникнення великої кількості господарських товариств та активного розвитку корпоративних правовідносин. Основні нормативні акти, які регулюють ці правовідносини, містять багато недоліків, які особливо гостро проявляються під час корпоративних конфліктів. Їх кількість в Україні щороку зростає. Значна їх частина виникає у зв‘язку із припиненням участі в товариствах, зокрема внаслідок відчуження акцій та часток в статутному капіталі господарських товариств, виходу, виключення, смерті (припинення) учасника, звернення стягнення на частку.

Серед науковців та практиків немає єдності у правових позиціях щодо цієї категорії справ. Неоднозначно вирішуються питання про розрахунки з учасниками, участь яких припинилася, про механізм виникнення корпоративних прав у особи, яка придбала частку в статутному капіталі, про способи захисту цих прав. Підходи Верховного Суду України та Вищого господарського суду України теж не збігаються. Усе це часто призводить до неправильного вирішення корпоративних спорів та порушення прав та законних інтересів суб‘єктів корпоративних правовідносин, зокрема й держави.

Тривалий час проблеми припинення корпоративних правовідносин залишалися без належної уваги. Лише останнім часом з’явилися дослідження, в яких розглядаються окремі аспекти цієї проблематики. Серед них дисертації В.І. Гостюка, С.С. Кравченка, С.Я. Рабовської, І.Б. Саракун, О.С. Швиденка, В.Л. Яроцького. Проте, лише три дисертації стосуються в цілому корпоративних відносин, решта – або цінних паперів, або корпоративних прав як об‘єктів інших правовідносин, наприклад, спадкових. Питання, що виникають під час припинення участі в господарських товариствах, ще не були предметом спеціальних наукових досліджень в Україні. Проте, саме цей аспект має найважливіше значення для забезпечення прав та інтересів суб’єктів цих правовідносин. Ці обставини зумовлюють актуальність дослідження.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)