ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ДИСЦИПЛІНАРНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ПРАЦІВНИКІВ ОРГАНІВ ВНУТРІШНІХ СПРАВ




  • скачать файл:
title:
ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ДИСЦИПЛІНАРНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ПРАЦІВНИКІВ ОРГАНІВ ВНУТРІШНІХ СПРАВ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

Актуальність теми. Дисциплінарна відповідальність працівників – безумовний елемент комплексу обов’язків працівника в його трудових правовідносинах з роботодавцем, важливий фактор, який активно впливає на ефективність продуктивності праці, сприяє сумлінному ставленню до своїх функціональних обов’язків, з одного боку, і надає можливість вживання роботодавцем відповідних заходів у разі порушення робітником трудової дисципліни.

Захист прав, свобод та інтересів громадян завжди був і залишається обов’язком держави, яка виконує його за допомогою відповідних спеціально створених органів. Саме на них покладено тягар врегулювання різних спорів між окремими людьми, між людьми й органами влади тощо. Але працювати в цих органах доводиться таким самим людям, як і всі інші, хоча вимоги до них ставляться значно вищі. У системі суспільних відносин службова дисципліна осіб рядового та начальницького складу органів внутрішніх справ займає особливе місце. Актуальність теми дослідження пов’язана передусім з тим, що правоохоронні органи, забезпечуючи громадську безпеку, ефективний захист прав та свобод людини і громадян, охороняючи громадський порядок, відіграють важливу роль у становленні й розвитку демократичної та правової держави. Необхідною умовою успішного вирішення завдань, поставлених державою перед правоохоронними органами, є чітке й неухильне дотримання працівниками цих органів вимог законності і службової дисципліни, беззаперечне й точне виконання службових обов'язків, визначених Конституцією і законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, наказами та іншими нормативно-правовими актами Міністерства внутрішніх справ України та Присяги працівника органів внутрішніх справ.

Проблема юридичної відповідальності взагалі й дисциплінарної відповідальності зокрема є однієї із центральних у правознавстві, оскільки право втрачає сенс без належного механізму забезпечення його реалізації, виконання, основною ланкою якого виступає саме юридична відповідальність. Неможливо говорити окремо про дисциплінарну відповідальність осіб рядового або начальницького складу органів внутрішніх справ, тому що вона базується на загальних поняттях дисциплінарної відповідальності й дисциплінарного стягнення. Досліджуючи спеціальну дисциплінарну відповідальність працівників правоохоронних органів, слід спиратися на праці науковців, які вивчали як загальну, так і спеціальну дисциплінарну відповідальність (щодо суддів, прокурорів та ін.)

Проблеми правового регулювання дисциплінарної відповідальності висвітлювались у працях багатьох вчених, зокрема О.А. Абрамової, Ю.С. Адушкіна, С.С. Алексєєва, О.Т. Барабаша, Н.Б. Болотіної, С.М. Братуся, В.С. Венедиктова, Д.О. Гавриленка, В.М. Горшеньова, В.О. Гринюка, В.В. Єршова, І.О. Картузової, О.Е. Лейста, В.І. Нікітінського, О.Т. Панасюка, О.С. Пашкова, Ю.А. Пильда, С.В. Подкопаєва, Ю.М. Полєтаєва, О.І. Процевського, С.М. Прилипка, І.С. Самощенка, О.Ф. Скакуна, В.М. Смирнова, О.Ю. Синявської, Л.О. Сироватської, Л.С. Таля, В.І. Щербина, М.Х. Фарукшина, Б.Ф. Хрустальова, О.М. Ярошенка та ін. Проте, незважаючи на достатньо велику кількість змістовних наукових праць, написаних у минулі роки, які присвячені правопорядку й відповідальності, можна стверджувати, що дотепер у вітчизняному правознавстві немає єдиної концепції правового забезпечення внутрішнього трудового розпорядку в органах внутрішніх справ, немає єдиних принципів і методів забезпечення службової дисципліни. Наука та практика потребують серйозного комплексного дослідження цих проблем.

Зазначене вище свідчить про актуальність і складність проблеми дисциплінарної відповідальності в органах внутрішніх справ і зумовлює вибір її як  теми дисертаційного дослідження.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)