ИКОРИСТАННЯ СТАТИСТИКИ В МИТНІЙ СПРАВІ




  • скачать файл:
title:
ИКОРИСТАННЯ СТАТИСТИКИ В МИТНІЙ СПРАВІ
Тип: synopsis
summary:

 

Актуальність теми. Ефективний соціально-економічний розвиток країни, процеси, що відбуваються у сфері державного управління в різних галузях суспільного життя, пов’язані з необхідністю своєчасного отримання та аналізу повної, достовірної, науково обґрунтованої офіційної статистичної інформації про соціальні, економічні, демографічні, екологічні та інші суспільні явища, що відбуваються в Україні. Важливу роль у цьому процесі відіграє правове регулювання обліку тих товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України. Зазначений вид діяльності спрямований на одержання об’єктивної інформації, яка становить зміст даних митної статистики.

Ведення митної статистики є одним із завдань митних органів, які, реалізуючи митну політику, повинні забезпечувати повний аналіз явищ і процесів, що відбуваються у сфері митної діяльності та безпосередньо пов’язані з обліком митних платежів, експорту й імпорту товарів, показників боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил. Її розвиток повинен бути спрямований на досягнення стратегічних цілей розвитку України та, передусім, на створення умов для підвищення ефективності організаційно-правових основ діяльності системи митних органів, сприяння інформаційно-статистичному забезпеченню реалізації програм соціально-економічного розвитку, виконання міжнародних інформаційних зобов’язань з метою підвищення відкритості української економіки та вдосконалення правових основ її функціонування, більш повної її інтеграції до світового співтовариства відповідно до міжнародних стандартів.

Значення адміністративно-правового регулювання митної статистики зовнішньої торгівлі визначається тією великою роллю, яку відіграє зовнішня торгівля та інші форми економічних зв’язків для більшості країн світу. Поряд із митною статистикою зовнішньої торгівлі існує ще один вид митної статистики – спеціальна митна статистика, що забезпечує систему митних органів України інформацією про їхню діяльність при здійсненні митної справи. Таким чином, питання використання статистики в митній справі є вкрай актуальним і потребує фундаментального наукового дослідження. Цим багато в чому пояснюється нагальна потреба у вивченні адміністративно-правових основ ведення митної статистики у сфері митної діяльності.

Біля витоків формування соціальної статистики були англійські економісти Дж. Граунт і У. Петті, в Росії – Д. Журавський і Ю. Янсон. Становлення окремих напрямів соціальної статистики на теренах СНД пов’язано з дослідженнями М. Гарне, Ф. Ерісмана, Т. Заславської, Л. Маресси, Й. Пасхавера, М. Птухи, Р. Ривкіної, Н. Римашевської, Ф. Щербини, О. Шкаратана, В. Шляпентоха, А. Чаянова, В. Ядова та ін.

Сучасні проблеми соціальної статистики в контексті визначення механізмів реалізації державної соціальної політики стали об’єктом дослідження широкого кола українських науковців і фахівців, зокрема: О. Амоші, Н. Власенко, О. Власюка, В. Ворони, В. Гейця, А. Колота, І. Курило, Е. Лібанової, О. Макарової, В. Мандибури, О. Новикової, О. Осауленка, О. Палій, М. Папієва, С. Пирожкова, М. Солдатенка та ін.

Методологічним аспектам соціальної статистики присвячені праці С. Герасименка, О. Гладуна, А. Головача, А. Єріної, В. Захожая, І. Манцурова, В. Паніотто, Н. Парфенцевої, А. Ревенка, Ю. Саєнка, В. Саріогло, В. Швеця, В. Шишкіна.

Окремі аспекти, які так чи інакше стосуються дослідження митної статистики, висвітлено в працях Є.В. Додіна, С.В. Ківалова, Б.А. Кормича, О.В. Морозова, П.В. Пашко та інших, проте, на наш погляд, недостатньо ґрунтовно та широко, як цього заслуговує цей напрям діяльності митних органів. Окремі питання ведення митної статистики висвітлено переважно в працях учених-економістів, однак у контексті правового регулювання митної статистики вони мають оглядовий характер.

Звязок роботи з науковими програмами, планами

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

МИШУНЕНКОВА ОЛЬГА ВЛАДИМИРОВНА Взаимосвязь теоретической и практической подготовки бакалавров по направлению «Туризм и рекреация» в Республике Польша»
Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)