ТРУДОВИЙ ДОГОВІР З НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИМИ ПРАЦІВНИКАМИ




  • скачать файл:
title:
ТРУДОВИЙ ДОГОВІР З НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИМИ ПРАЦІВНИКАМИ
Тип: synopsis
summary:

 

Загальна характеристика роботи

 

Актуальність теми Побудова відкритого демократичного суспільства, зміц­нення державності України, входження її в цивілізоване світове співтовариство неможливі без реформування системи вищої освіти. Реформування системи вищої освіти є однією з нагальних проблем, особливо з огляду приєднання нашої держави до Болонського процесу, одним з елементів якого є переосмислення місця та ролі науково-педагогічного працівника у виконанні поставлених завдань. Таке реформування неможливе без створення ефективного механізму врегулювання трудових відносин з науково-педагогічними працівниками з урахуванням сучасних світових тенденцій розвитку системи вищої освіти.

Стан правового регулювання трудових відносин має на собі відбиток законо­давства, яке сформувалось у радянській період. Чинне законодавство не враховує тих радикальних змін у суспільстві та державі, що сталися за роки незалежності України. Не є виключенням правове регулювання трудових відносин у зв’язку з укладенням, зміною та припиненням трудового договору з науково-педагогічним працівником.

Трудовий договір є основною формою реалізації права громадянина на пра­цю, посідає центральне місце в системі трудового права. У зв’язку з цим трудо­вий договір є предметом постійної уваги науковців. Більшість теоретичних і практичних проблем, пов’язаних з його укладенням, зміною та припиненням, знаходять вирішення у відповідних наукових розробках. Водночас трудові відно­сини науково-педагогічних працівників характеризуються значними особливо­стями, кількість та вагомість яких обумовлює необхідність особливого правого регулювання цих відносин шляхом усунення прогалин та протиріч у чинному законодавстві, які не враховують специфіку праці науково-педагогічних праців­ників.

Актуалізація дослідження відносин у сфері укладення, зміни та припинення трудового договору з науково-педагогічними працівниками обумовлюється наяв­ністю невирішених питань щодо порядку прийняття на роботу, переведення і переміщення, проведення атестації та звільнення науково-педагогічних праців­ників.

Проблеми правового регулювання трудових правовідносин з науково-педаго­гічними працівниками були предметом наукового дослідження таких вчених, як: О. А. Абрамова, М. Г. Александров, Ю. В. Баранюк, В. С. Венедиктов, Є. І. Войленко, В. П. Гейхман, Г. С. Гончарова, О. В. Гоц,, С. В. Дріжчана, М. І.. Іншин, Т. В. Красюк, Л. Ф. Купіна, Л. І. Лазор, Б. Д. Лєбін, Р. З. Лівшиць, П. І. Мінюков, О. Є. Пашерстник, Л. Ф. Петренко, П. Д. Пилипенко, С. М. При­липко, О. І .Процевський, В. П. Пастухов, В. А. Рассудовський, В. М. Смирнов, О. В. Смирнов, М. П. Стадник, Н. М. Хуторян, Г. А. Ципкін та ін.

Останнім часом були проведені наукові дослідження трудових відносин з науково-педагогічними працівниками, що стосувались окремих аспектів зазна­ченої проблематики, а саме: виникнення трудових правовідносин, атестації, робочого часу та часу відпочинку.

Наукова і практична значимість аналізованих проблем, недостатня розроб­леність їх у науці трудового права, недосконалість нормативно-правових актів, що регулюють порядок укладення, зміни та припинення трудового договору з науково-педагогічними працівниками, зумовили вибір теми цього наукового дослідження.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)