АДМІНСТРАТИВНО-ПРАВОВІ ПЕРЕДУМОВИ СТВОРЕННЯ ОРГАНІВ ЮВЕНАЛЬНОЇ ЮСТИЦІЇ В УКРАЇНІ




  • скачать файл:
title:
АДМІНСТРАТИВНО-ПРАВОВІ ПЕРЕДУМОВИ СТВОРЕННЯ ОРГАНІВ ЮВЕНАЛЬНОЇ ЮСТИЦІЇ В УКРАЇНІ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКАРОБОТИ

 

Актуальність теми дослідження. На сьогодні в період інтеграції нашої держави в світову спільноту не вироблені конкретні механізми забезпечення та захисту прав та інтересів неповнолітніх, не створена ефективна взаємопов’язана та взаємообумовлена система державних органів, які здійснюють діяльність відносно дітей. Дітям потрібен належний захист як від сімейних конфліктів, так і від незаконних дій інших осіб, у тому числі посадових, оскільки неповнолітні особи є найбільш незахищеною верствою населення, яка через свої психологічні та вікові особливості розвитку не завжди може самостійно захистити належні їй права, свободи та інтереси.

Як свідчить моніторинг ситуації, яка вивчається основними причинами, що обумовили наявну ситуацію щодо захисту прав, свобод та інтересів неповнолітніх осіб, 30,8 % опитаних громадян називають відсутність організаційно-методичних системних підходів у реалізації професійної взаємодії як в діяльності органів державної влади, так і в підготовці кадрів щодо забезпечення належного рівня захисту прав, свобод та інтересів неповнолітніх осіб; 18,6 % – недостатній рівень профілактичної та виховної роботи з дітьми та сім’єю; 27,6 % – неефективність існуючої на сьогодні реабілітаційної системи; 19,5 % – відсутність широкої та раціонально організованої підтримки суспільних ініціатив, діяльності недержавних структур, а в загальному плані – відсутність участі громадянського суспільства в захисті прав, свобод та інтересів дітей; і тільки 3,2 % – суб’єктивізм і, можливо, суб’єктивну зацікавленість у виборі недержавних структур для співпраці органами державної влади.

Запорукою вирішення зазначених проблем, а також нейтралізації девіантної поведінки дітей, недопущення вчинення ними правопорушень є створення в країні єдиної системи ювенальної юстиції. Цей правовий інститут можна визначити як взаємопов’язану систему державних органів з чітким розмежуванням функціональних обов’язків, які здійснюють діяльність щодо захисту прав дітей правовими засобами. При цьому така юстиція має своїм пріоритетним напрямом реабілітаційні індивідуалізовані процедури.

Захисні механізми прав і інтересів дітей до сьогодні розглядалися в основному, або як частина загальноправових механізмів захисту людини, або в аспекті профілактичної роботи з правопорушниками. Лише в останнє десятиліття ця проблема була виділена як самостійна і така, що вимагає вирішення.

Загальнотеоретичні питання захисту прав, свобод інтересів дитини та окремі аспекти ювенальної юстиції вже розглядалися у працях таких представників загальної теорії права, адміністративного, кримінального права, як: В.Б. Авер’янов, О.Ф. Андрійко, О.М. Бандурка, Ю.П. Битяк, І.Л. Бородін, А.С. Васільєв, В.С. Венедиктов, І.П. Голосніченко, М.М. Гуренко, Є.В. Додін, Р.А. Калюжний, С.В. Ківалов, І.П. Козаченко, А.М. Колодій, В.К. Колпаков, А.Т. Комзюк, М.В. Корнієнко, Ю.Ф. Кравченко, Є.Б. Кубко, А.С. Мацко, П.М. Михайлов, Н.Р. Нижник, В.Ф. Опришко, О.І. Остапенко, В.П. Пєтков, В.Ф. Погорілко, П.М. Рабінович, Ю.І. Римаренко, О.П. Рябченко, В.М. Самсонов, А.О. Селіванов, В.В. Сташис, В.Я. Тацій, М.М. Тищенко, О.Ф. Фрицький, О.Г. Фролова, В.В. Цвєтков, Ю.С. Шемшученко, В.К. Шкарупа, О.Н. Ярмиш та інших. Науково-теоретичне підґрунтя для адміністративно-правових передумов створення органів ювенальної юстиції в Україні заклали роботи Ю.Ф. Беспалова, В.Д. Єрмакова, Н.П. Мелешка, Є.Б. Мельникова, Н.Л. Хананашвілі та інших.

Водночас, у сучасних умовах майже не розробленими залишаються більшість теоретичних питань адміністративно-правових передумов створення органів ювенальної юстиції в Україні. Зокрема, це стосується дефініції ювенальної юстиції, принципів побудови і функціонування системи ювенального правосуддя, системи органів державної влади і управління, що повинні входити в систему ювенальної юстиції. Не до кінця вивченим залишається питання щодо місця ювенального суду в судах загальної юрисдикції, а також найбільш раціональні шляхи та методи подолання проблем, що виникають у зв’язку із захистом прав, свобод та інтересів дітей. Нерозробленість зазначених питань у теорії адміністративного права негативно позначається на правотворчій діяльності, обумовлює прийняття суперечливих правових актів, внаслідок знижується ефективність захисту прав, свобод та інтересів дітей.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

МИШУНЕНКОВА ОЛЬГА ВЛАДИМИРОВНА Взаимосвязь теоретической и практической подготовки бакалавров по направлению «Туризм и рекреация» в Республике Польша»
Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)