АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ З ПРОВЕДЕННЯ ЛОТЕРЕЙ




  • скачать файл:
title:
АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ З ПРОВЕДЕННЯ ЛОТЕРЕЙ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

Актуальність теми. Жодна країна в світі не залишає без уваги порядок проведення азартних ігор. У країнах із розвиненою ринковою економікою лотерейна діяльність відіграє дуже важливе соціально-економічне значення. Лотерея є важливим джерелом поповнення державного бюджету, благодійних фондів, діяльність яких спрямована на задоволення соціально-культурних потреб суспільства (розвиток фізичної культури та спорту, підтримка незаміжніх верств населення, інвалідів, дитячих освітніх закладів, культури тощо). В той же час лотереї, як виду гри, притаманний азарт - елемент людської психології, який може використовуватись в протиправних цілях при відсутності належного контролю за його проявами. Саме тому, публічна адміністрація більшості країн створює та підтримує організовані державні лотереї, що відволікають населення від участі в незаконних, підпільних азартних іграх.

В Україні лотерейний ринок на сьогодні остаточно не сформований. Аналізуючи в цілому чинну законодавчу базу лотерей, необхідно відзначити її широку розгалуженість, практичну відсутність норм прямої дії, механізмів реалізації, контролю й відповідальності за невиконання положень законодавчих актів як з боку посадових осіб органів державної влади, так і з боку підприємців. Правове забезпечення лотерейної діяльності в нашій державі здійснюється цілим рядом правових норм, що містяться в нормативно-правових актах різного рівня (закони, укази Президента України, постанови та декрети Кабінету Міністрів України, накази центральних органів виконавчої влади). Незважаючи на певний розвиток нормативно-правового регулювання лотерейної сфери, що мав місце протягом декількох років, правові норми, що її регулюють є розрізненими та суперечливими. Досі відсутній комплексний нормативний акт у цій сфері, чітко не визначені позиція держави та її основні адміністративно-правові засоби впливу на лотерейну діяльність, що ускладнює процес нормального функціонування господарських відносин у цій сфері.

На нашу думку, це все пояснює проблемну ситуацію із концептуальним правовим забезпеченням лотерей в Україні, а саме – відсутністю спеціального закону у цій сфері. Означена проблема на сьогодні є найважливішою та найскладнішою. У той же час її необхідно негайно розв’язувати, і чим скоріше ми це зробимо, тим буде краще для суспільства та кожного його громадянина.

У вітчизняній та зарубіжній юридичній літературі питанням адміністративно-правового регулювання господарської діяльності в цілому або окремим його елементам приділяли увагу такі фахівці, як: В.Б. Авер’янов, Д.Н. Бахрах, С.М. Береславський, Ю.П. Битяк, В.В. Богуцький, Л.К. Воронова, В.М. Гаращук, Ж.А. Іонова, І.Г. Кириченко, С.Ф. Константінов, О.В. Кузьменко, В.К. Мамутов, В.І. Олефір В.Д. Подлінєв, М.П. Пихтін, Н.О. Саніахмєтова, Ю.О. Тихомиров, В.К. Шкарупа, В.С. Щербина та ін. На рівні дисертаційного дослідження такі аспекти розкривали С.С. Вітвицький, Т.М. Кравцова, А.В. Красовська, І.Д. Пастух, І.А. Солошкіна, Л.В. Шостак та ін. Питанням правового регулювання проведення азартних ігор присвячені роботи М.І. Брагинського, В.М. Дорогих, С.М. Ковальова, Є.В.Ковтуна, Н.І. Майданик, С.Н. Шеленкова, але в них акцентується увага на загальних засадах проведення грального бізнесу в цілому, розкриваються цивільно-правові, фінансові та інші аспекти лотереї як виду господарської операції, гри, парі тощо. Фундаментальні наукові дослідження проблем адміністративно-правового регулювання господарської діяльності з проведення лотерей відсутні.

Таким чином, недостатня теоретична розробленість обраної теми зумовлюють потребу в проведенні її поглибленого дослідження.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

МИШУНЕНКОВА ОЛЬГА ВЛАДИМИРОВНА Взаимосвязь теоретической и практической подготовки бакалавров по направлению «Туризм и рекреация» в Республике Польша»
Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)