ГРОМАДСЬКІ РОБОТИ ЯК ВИД АДМІНІСТРАТИВНОГО СТЯГНЕННЯ ЗА ЗАКОНОДАВСТВОМ УКРАЇНИ




  • скачать файл:
title:
ГРОМАДСЬКІ РОБОТИ ЯК ВИД АДМІНІСТРАТИВНОГО СТЯГНЕННЯ ЗА ЗАКОНОДАВСТВОМ УКРАЇНИ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми. Сучасна українська держава розвивається на засадах верховенства права, законності та забезпечення повної реалізації прав і свобод людини. Не менш важливого значення набуває забезпечення реального захисту прав і свобод людини та інтересів суспільства і держави від протиправних посягань. Одним із найбільш дієвих засобів боротьби з правопорушеннями є адміністративна відповідальність, що виконує функцію як спеціальної, так і загальної превенції, і полягає у застосуванні до правопорушника адміністративних стягнень. Адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт дозволяє досягнути відразу дві важливі цілі: по-перше, здійснити морально-виховний вплив на правопорушника шляхом залучення його до суспільно-корисної праці, і, по-друге, забезпечити візуальне сприйняття суспільством попередження про негативні наслідки протиправної поведінки. Унікальність громадських робіт полягає у тому, що вони не мають штрафного характеру, не призводять до негативних наслідків для фінансового стану правопорушника, не пов’язані з обмеженням його волі і можуть застосовуватись до осіб, які є безробітними або не мають постійного місця роботи. Загальна кількість накладених судами адміністративних стягнень у вигляді громадських робіт за 2010 рік у Запорізькій області становить  8250, що свідчить про достатньо активне застосування даного виду стягнення. В той же час, за інформацією Управління Державної пенітенціарної служби України в Запорізькій області, кількість замін громадських робіт адміністративним арештом за 2010 рік становить 336, а кількість постанов, які не було виконано, – 405, що свідчить про суттєві проблеми у сфері застосування та виконання цього виду стягнення.

Серед вчених, які досліджували питання адміністративної відповідальності, треба відзначити таких: В.Б. Авер’янова, О.Ф. Андрійко, Г.М. Атаманчука, Ю.П. Битяка, В.В. Галунька, І.П. Голосніченка, С.Т. Гончарука, Г.В. Джагупова, Є.В. Додіна, Р.А. Калюжного, С.В. Ківалова, Л.В. Коваля, Ю.М. Козлова, Т.О. Коломоєць, В.К. Колпакова, А.Т. Комзюка, О.В. Копана, А.П. Коренєва, О.В. Кузьменко, В.І. Курила, Є.В. Курінного, В.М. Марчука, Р.С. Мельника, О.І. Миколенка, Н.Р. Нижник, В.Ф. Опришка, О.І. Остапенка, В.П. Пєткова, А.О. Селіванова, В.М. Селіванова, В.Ф. Сіренка, В.Д. Сорокіна, С.Г. Стеценка, Ю.А. Тихомирова, М.М. Тищенка, Н.В. Хорощак, В.В. Цвєткова, В.М. Шаповала, Ю.С. Шемшученка, Х.П. Ярмакі та інших.

Дослідженню громадських робіт та інших альтернативних санкцій приділяли увагу такі відомі науковці та дослідники в галузі права, як: Л.І. Анікова, М.І. Бажанов, А.В. Байлов, І.Г. Богатирьов, М.Я. Гуцуляк, В.М. Дьомін, В.Г. Павленко, І.І. Піскун, О.П. Рябчинська, О.Ю. Салманова, В.В. Сташис, А.Х. Степанюк, С.А. Стефанов, Р.Є. Строцький, О.В. Ткачова, В.М. Трубников, С.І. Халимон, С.В. Черкасов та ін. В основному їх увага зосереджена на громадських роботах як різновиді кримінального покарання, на співвідношенні цього поняття із суміжними поняттями та більш загальних питаннях.

Проте, варто відзначити, що проблематиці такого виду адміністративного стягнення, як  громадські роботи,  приділено ще недостатньо уваги, оскільки з моменту його нормативного закріплення минуло небагато часу.

Таким чином, недостатність розробок на теоретичному рівні, наявність практичних правових питань, а також необхідність проведення комплексного дослідження громадських робіт як виду адміністративного стягнення зумовили вибір теми дисертації.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

МИШУНЕНКОВА ОЛЬГА ВЛАДИМИРОВНА Взаимосвязь теоретической и практической подготовки бакалавров по направлению «Туризм и рекреация» в Республике Польша»
Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)