ПРАВОВІДНОСИНИ ІЗ ЗАГАЛЬНООБОВ’ЯЗКОВОГО ДЕРЖАВНОГО СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ




  • скачать файл:
title:
ПРАВОВІДНОСИНИ ІЗ ЗАГАЛЬНООБОВ’ЯЗКОВОГО ДЕРЖАВНОГО СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

Актуальність теми. В Україні як соціальній, правовій державі людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави та її органів. Зазначені конституційні положення розвинуті в розділі II Конституції України «Права, свободи та обов’язки людини і громадянина». Тим самим право на соціальний захист віднесено до основоположних прав і свобод. Це право гарантується, зокрема, загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням за рахунок страхових внесків громадян, підприємств, установ та організацій.

Докорінне реформування системи соціального забезпечення населення розпочалося з прийняття 14 січня 1998 р. Основ законодавства України про загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Цей законодавчий акт передбачав комплексний соціальний захист громадян на підставі загальних правових, фінансових та організаційних засад загальнообов'язкового державного соціального страхування громадян України, а його складником було визнання необхідності створення 5-ти видів соціального страхування: пенсійного, на випадок безробіття, у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності й витратами, зумовленими похованням, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, і медичного. Однак закон про загальнообов’язкове державне медичне страхування до цього часу так і не прийнято.

Ускладнення структури обов'язкового соціального страхування й розширення суспільних відносин, що входять до нього з їх об'єктивно існуючими взаємозв'язками і взаємозалежністю, викликає необхідність збереження позитивних змін юридичними засобами. Проте на практиці це хоча й відбувається, але несвоєчасно або ж не відбувається взагалі. Бракує також кодифікованого акта про загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Тому вагома роль по створенню системи загальнообов'язкового державного соціального страхування й виробленню адекватного механізму його правового регламентування належить саме державі. Робота в цьому напрямку досить складна за своєю сутністю й вимагає застосування науково виважених, серйозно аргументованих підходів. Першочерговим завданням на цьому шляху виступає системне дослідження правовідносин із загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Теоретичним підґрунтям даного дослідження послужили наукові праці таких учених-правознавців, як В.С. Андрєєв, Є.І. Астрахан, К.С. Батигін, Н.Б. Болотіна, І.О. Гуменюк, О.Д. Зайкін, Р.І. Іванова, М.Л. Захарова, Л.І. Лазор, О.Є. Мачульська, С.М. Прилипко, І.М. Сирота, Б.І. Сташків, С.М. Сивак, Е.Г. Тучкова, О.Г. Чутчева, О.М. Ярошенко та ін. Однак, незважаючи на їх відчутні здобутки, в Україні немає жодної комплексної наукової роботи, присвяченої особливостям правовідносинам із загальнообов’язкового державного соціального страхування.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)