МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСУ ФОРМУВАННЯ РЕКЛАМНИХ ВИТРАТ ПІДПРИЄМСТВА




  • скачать файл:
title:
МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСУ ФОРМУВАННЯ РЕКЛАМНИХ ВИТРАТ ПІДПРИЄМСТВА
Тип: synopsis
summary:

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційної роботи, ступінь її дослідження в економічній літературі, зв’язок роботи з науковими програмами. Сформульовані мета та задачі дослідження, визначені предмет, об’єкт та методи дослідження; викладені наукова новизна, практичне значення і апробація одержаних результатів дослідження.

У розділі 1 «Теоретичні  та аналітичні аспекти процесу формування рекламних витрат підприємства» визначена роль реклами в системі засобів маркетингу, розкрито актуальність та важливість формування оптимального рекламного бюджету для реалізації маркетингової політики компанії та проаналізовано практичний досвід формування рекламних витрат на різних споживчих ринках як за кордоном, так і в Україні.

Виділені напрямки розподілу рекламних витрат, зокрема: за функціями рекламної діяльності, збутовими територіями, засобами розповсюдження рекламних повідомлень, рекламованими товарами та ін.

В результаті аналізу були класифіковані чинники впливу на рекламний бюджет, до яких відносяться:  етап життєвого циклу товару, частка ринку, ступінь однорідності товарів або диференціація товару, специфіка рекламованого товару, прибуток і об’єм збуту, затрати конкурентів, фінансові ресурси тощо.

Проаналізовані основні моделі формування рекламного бюджету. Зроблені висновки про ефективність застосування розглянутих  економіко-математичних моделей та доведена раціональність використання економіко-математичних моделей на основі логістичних кривих до визначення рекламного бюджету підприємства.

Зроблений огляд програмних комплексів, за допомогою яких можна визначити рекламний бюджет підприємства і проаналізувати фактори впливу на рекламні витрати. Розглянуто процес взаємодії рекламного підрозділу з іншими підрозділами компанії.

В процесі дослідження доведено, що невизначеність меж рекламного бюджету призводить до зменшення віддачі від рекламних витрат, і негативно впливає на динаміку росту збуту продукції підприємства. Тому визначення цих меж повинно відповідати межам еластичності функції збуту за рекламними витратами, а також враховувати довірчий інтервал для логістичної функції збуту продукції.

Разом з тим, потрібно враховувати чутливість функції збуту підприємства, що дасть змогу визначити сімейство логістичних кривих функції збуту в рамках  довірчих інтервалів. Необхідно також дослідити чутливість функції збуту в рамках довірчого інтервалу для її прогнозних значень.

Важливим чинником прогнозування рекламного бюджету є аналіз та оцінка рентабельності. Ґрунтовне дослідження рівня рентабельності дасть змогу якісно оцінити оптимальні рекламні витрати, при яких прибуток підприємства буде максимальним.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)