Формування економічного механізму інвестиційного забезпечення протипаводкових заходів аграрних підприємств Закарпаття




  • скачать файл:
title:
Формування економічного механізму інвестиційного забезпечення протипаводкових заходів аграрних підприємств Закарпаття
Тип: synopsis
summary:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ

            У вступі до дисертації обґрунтовано актуальність обраної теми, визначено мету, завдання, об’єкт і предмет дослідження, розкрито наукову новизну та практичне значення роботи, відомості щодо апробації результатів дослідження.

            У першому розділі роботи «Теоретичні і методичні засади інвестиційного забезпечення протипаводкових заходів» вивчено та систематизовано наукові підходи щодо економіко-екологічної сутності інвестицій протипаводкового захисту довкілля, визначено основні принципи управління інвестиціями для захисту територій від підтоплення, проаналізовано сучасне нормативно-правове забезпечення інвестування в протипаводкові заходи та особливості розробки і впровадження державних програм у Закарпатті.

            Дослідження свідчать про те, що державне регулювання інвестиційної діяльності забезпечує і стимулює певні умови суб’єктів інвестиційної діяльності, створює соціально-економічні, організаційні та законодавчо-нормативні умови для стимулювання інвесторів у різні сфери економіки за допомогою амортизаційної, податкової та кредитної політики держави, що має сприяти активізації інвестиційної діяльності в Україні. Крім того, держава впливає на активізацію інвестиційної діяльності шляхом розвитку відповідної інституціональної бази, без якої неможливе функціонування інвестиційної сфери, а саме: організації фондів інвестиційного спрямування, створення мережі консультативних фірм, державних наукових організацій, проведення науково-дослідних робіт, налагодження роботи центрів підготовки малого і середнього бізнесу.

Світовий та вітчизняний досвід захисту від повеней свідчить, що для забезпечення відповідних умов проживання та господарської діяльності, стабілізації екологічної ситуації у повененебезпечних районах необхідно розробити та реалізувати комплекс протиповеневих заходів, основу якого повинні складати будівельні (інженерні), агролісомеліоративні та структурні (небудівельні, нетехнічні) протиповеневі заходи. У загальному вигляді структура інвестиційно-протиповеневих заходів запропонована на рис. 1.

На відміну від традиційних інвестицій у економіку, інвестиції для захисту територій від підтоплення та затоплення об’єктивно повинні здійснюватися системно у просторі та часі, оскільки відновлення та поліпшення захисних споруд або властивостей захисних та природних систем через їхню спільність потребують тривалого періоду та більших зусиль. Тим більше, якщо не здійснювались превентивні інвестиції, то подальші, навіть значні інвестиції, спрямовані на «спробу ліквідувати наслідки», малоефективні та в основному призводять до накопичення проблем і погіршення умов відновлення як у суспільстві, так і в екосистемі. 

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)