ОПТИМІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ БУРЯКОЦУКРОВИХ КООПЕРАТИВІВ З УРАХУВАННЯМ РИЗИКУ




  • скачать файл:
title:
ОПТИМІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ БУРЯКОЦУКРОВИХ КООПЕРАТИВІВ З УРАХУВАННЯМ РИЗИКУ
Тип: synopsis
summary:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

У вступі обґрунтована актуальність обраної теми дисертації, визначено мету, завдання, предмет і об’єкт дослідження, наукову новизну та практичну цінність роботи, подано відомості щодо апробації результатів дослідження.

У розділі 1 «Теоретичні положення організації та планування бурякоцукрового виробництва в умовах невизначеності» здійснено аналіз стану та перспектив розвитку бурякоцукрового підкомплексу; проаналізовано існуючі моделі виробництва цукру, виявлено їх недоліки; обґрунтовано вибір економічно ефективної форми кооперації сільськогосподарських підприємств і цукрових заводів; запропоновано теоретичні положення планування процесів виробництва цукру; досліджено  особливості економіко-математичного моделювання, структуру невизначеності функціонування бурякоцукрового підкомплексу.

Україна належить до держав з певними традиціями виробництва цукру. Це пояснюється сприятливими природнокліматичними й економічними умовами для розвитку буряківництва. Відповідно до концепції національної безпеки України цукор належить до категорії стратегічних продуктів, які забезпечують продовольчу безпеку країни. Однак незважаючи на це, бурякоцукровий підкомплекс перебуває на межі знищення.

У результаті аналізу існуючого стану бурякоцукрового підкомплексу можна дійти висновку, що реформи, які проводились, були науково необґрунтовані й неефективні. Основними причинами його занепаду є: загальний спад економіки, відсутність чіткого законодавства та свідоме невиконання на практиці діючих нормативно-правових актів, втрата економічної зацікавленості виробників у вирощуванні цукросировини, недосконалість механізмів економічного регулювання виробництва, різке скорочення матеріально-технічного забезпечення бурякосіючих господарств і цукрових заводів, незавершеність і недосконалість приватизаційних процесів, порушення цінового паритету, втрата зовнішніх ринків збуту цукру, брак обігових коштів та інвестицій у галузь, її низька привабливість для вітчизняних і зарубіжних стратегічних інвесторів.

Створення сприятливого середовища для розвитку й залучення інвестицій  можливе, зокрема, за умов кооперації бурякосіючих господарств і цукрових заводів на паритетних засадах. У результаті аналізу різних організаційно-правових форм  функціонування бурякоцукрових об’єднань обґрунтовано вибір бурякоцукрових кооперативів для здійснення економічно ефективної  діяльності

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)