РОЗВИТОК ФІНАНСОВОГО МЕХАНІЗМУ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРИБУТКОВОСТІ ПІДПРИЄМСТВ В УМОВАХ РИНКОВОЇ ЕКОНОМІКИ




  • скачать файл:
title:
РОЗВИТОК ФІНАНСОВОГО МЕХАНІЗМУ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРИБУТКОВОСТІ ПІДПРИЄМСТВ В УМОВАХ РИНКОВОЇ ЕКОНОМІКИ
Тип: synopsis
summary:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ

 

У першому розділі Теоретичні основи розвитку фінансового механізму забезпечення прибутковості підприємств на основі аналізу факторів, що впливають на ефективність фінансового механізму, обґрунтовано проблемне поле, розроблено концептуальні основи формування фінансового механізму забезпечення прибутковості підприємств на підставі адаптивного підходу.

Існуючий в Україні фінансовий механізм є недосконалим за таких обставин. Перша – неврегульованість фінансових відносин у зв’язку з орієнтованістю промислових комплексів окремих галузей на виробництво з давальницької сировини, незбалансована валютна політика, високий рівень інфляції, нестача фінансових ресурсів для фінансування державних програм розвитку промисловості. Друга – недостатня реалізація регулюючої функції податкового механізму: фіскальна спрямованість, недосконалість податкового законодавства, нерівномірність податкового навантаження та розподілу грошових коштів за рахунок стимулюючих пільг, неузгодженість податкового і бухгалтерського обліку фінансових результатів підприємств, подвійне оподаткування дивідендів. Третя – складність отримання кредитів для суб’єктів господарювання через їх високу вартість та ризики.

Невизначеність функціонування підприємств в умовах ринкової економіки та поглиблення фінансових проблем у сфері відтворення капіталу призводять до зниження прибутковості підприємств. Результати аналізу динаміки показників рентабельності за видами економічної діяльності в 2005-2010 рр. свідчать про їх значні коливання та високі ризики: рентабельності операційної діяльності – 3,8-13,0; рентабельності активів – 4,3-14,2; рентабельності власного капіталу – 6,6-39,3 (табл. 1). Найбільше відхилення рентабельності власного капіталу від середнього значення спостерігається в будівництві (31,6), торгівлі (39,3) та промисловості (11,5). В цих умовах важливим завданням кожного господарюючого суб'єкта є адаптація до нестабільного ринкового середовища, до постійних змін ринкової кон'юнктури. 

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)