ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ БАНКІВ В УМОВАХ НЕСТАБІЛЬНОГО ЕКОНОМІЧНОГО СЕРЕДОВИЩА




  • скачать файл:
title:
ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ БАНКІВ В УМОВАХ НЕСТАБІЛЬНОГО ЕКОНОМІЧНОГО СЕРЕДОВИЩА
Тип: synopsis
summary:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми, сформульовано мету і завдання дослідження, його об’єкт і предмет, визначено наукову новизну та практичне значення  отриманих результатів.

У першому розділі „Теоретичні основи забезпечення фінансової безпеки банків в умовах нестабільного економічного середовища” розглянуто роль та місце фінансової безпеки банків у забезпеченні їх стабільності, визначено сутність банківських ризиків і загроз, систематизовано їх за відповідними ознаками та виявлено фактори, що їх зумовлюють.

Зважаючи на важливу роль банків в економічній системі держави та враховуючи незадовільний фінансовий стан багатьох із них, у роботі наголошено, що вирішення проблеми забезпечення фінансової безпеки банків і пошук оптимальних шляхів підвищення її рівня повинно бути основним завданням у стратегії кожного банку і банківської системи в цілому.

У процесі дослідження теоретичних основ фінансової безпеки банків,  узагальнення та систематизації різних підходів до визначення  сутності поняття „фінансова безпека банку” з’ясовано, що окремі науковці пов’язують його з поняттями „стійкість”, „надійність”, „стабільність”, або розглядають їх як синоніми. Однак, на нашу думку, вони не є тотожними, а лише певною мірою переплітаються або доповнюють одне одного та характеризують стан стабільності банку на певний момент часу і не передбачають забезпечення стабільності на перспективу відповідно до постійних змін зовнішнього і внутрішнього середовища,  а отже, і розвитку банку.

На підставі цього сформульовано авторське визначення сутності фінансової безпеки банку як динамічної характеристики системи елементів, взаємодія яких дозволить забезпечити його стійкий розвиток і гарантувати захист фінансових інтересів від внутрішніх і зовнішніх загроз як на поточний момент, так і на більш тривалу перспективу.

Зважаючи на те, що банківська безпека являє собою складну систему, то методологічно дуже важливо мати чітке уявлення про її складові елементи та інструментарій, за допомогою якого можна виявити найбільш складні та вразливі із них. У роботі запропоновано структуру елементів системи фінансової безпеки банків розглядати за двома блоками. Перший блок характеризує економічні відносини, які виникають у процесі руху фінансових потоків і грошово-кредитних інструментів. Другий – пов’язаний із попередженням витоку банківської фінансово-економічної інформації та захистом від несанкціонованого доступу до електронної мережі банку. Він орієнтований на збереження банківської таємниці і захист клієнтської бази даних (рис. 1).

У роботі встановлено залежність рівня фінансової безпеки від системних ризиків, оскільки посилення глобалізаційних та інтеграційних процесів, зростаюча відкритість національної економіки потенційно підвищують імовірність їх виникнення. У зв’язку з цим сутність ризику як фактора впливу на фінансову безпеку банку визначено як можливу небезпеку отримання збитків, пов’язану з імовірністю втрати частини своїх ресурсів, недоотриманням запланованого прибутку або появою нових додаткових збитків при проведенні банківських операцій.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)