ОЦІНЮВАННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ МАЙНОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ ОБ’ЄКТІВ ВОДОГОСПОДАРСЬКОГО КОМПЛЕКСУ




  • скачать файл:
title:
ОЦІНЮВАННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ МАЙНОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ ОБ’ЄКТІВ ВОДОГОСПОДАРСЬКОГО КОМПЛЕКСУ
Тип: synopsis
summary:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ

 

У першому розділі „Теоретико-методичні засади оцінювання ефективності використання майнового потенціалу водогосподарського комплексу” досліджено формування та розвиток водогосподарського комплексу як суб’єкта природної монополії, сутність, значення й методичні підходи до оцінювання ефективності використання майнового потенціалу водогосподарського комплексу.

Виявлено, що при теоретико-методичному обґрунтуванні та нормативному забезпеченні функціонування водогосподарської сфери як природної монополії відсутнє визначення поняття ,,природна монополія водогосподарського комплексу. Однак, на сьогодні є потреба в посиленні державної регламентації та розробки критеріїв віднесення суб’єктів водного господарства саме до природних монополій.

З’ясовано, що існуюча класифікація природних монополій не в повній мірі розкриває особливості водогосподарського комплексу. Доцільно провести їх комплексну деталізацію та акцентувати увагу на галузеву структуру систем управління. З метою класифікації водогосподарських комплексів за характером впливу на ресурси пропонується, поряд із відомими, доповнити її функціональну структуру складовими елементами навколишнього природного середовища, що виконує екосистемні функції.

Запропоновано розглядати водогосподарський комплекс як міжгалузевий комплекс, що характеризується складною територіальною, функціональною, галузевою та управлінською структурою, забезпечує водними ресурсами всі сфери національного господарства. Майновий потенціал водогосподарського комплексу – це система взаємопов’язаних ресурсів та потужностей суб’єктів водного господарства, що існують у формі цілісних майнових комплексів, нерухомого та рухомого майна, використання яких забезпечує виконання покладених на такі об’єкти виробничо-господарських функцій та раціонального водокористування.

На основі вивчення специфіки функціональних призначень майнового потенціалу водогосподарського комплексу зазначено його характерні ознаки як суб’єкта природної монополії. Визначено ряд взаємопов’язаних задач, які є характерними саме при формуванні та використанні майнового потенціалу водогосподарського комплексу на перспективу у контексті сталого розвитку.

Сформовано структуру майнового потенціалу водогосподарського комплексу як сукупності ресурсів та результатів впливу на еколого-економічну ситуацію та розглянуто можливості поділу майна на цілісні майнові комплекси, рухоме та нерухоме майно (рис. 1). Запропоновано перелік видових проявів майнового потенціалу, а саме: ряд класифікаційних ознак, які різнобічно охоплюють всі сфери його експлуатації. Безпосередньо для потреб, пов’язаних з функціонуванням водогосподарських меліоративних систем, басейнів річок, магістральних водоканалів та їхньої інженерної інфраструктури, визначено поняття ,,цілісний майновий комплекс” в системі водного господарства.

Вивчено наукові підходи до оцінювання ефективності використання майнового потенціалу підприємств водогосподарського комплексу. Загалом в нашій країні нормативну регламентацію питань, пов’язаних з оцінюванням видів майна, виконують Національні стандарти з оцінки майна. Доведено, що наявні методи оцінювання дають можливість лише економічно оцінити види його майнового потенціалу. При цьому не враховано особливості побудови та використання різновидів майнового потенціалу в системі водокористування. Автором пропонується в процесі оцінювання майнового потенціалу водогосподарського комплексу використовувати: для майнових комплексів – метод залишку, майновий та дохідний методи; для нерухомого майна – витратний підхід; для рухомого майна – метод залишку.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)