ІНТЕГРАЦІЯ МЕТАЛУРГІЙНИХ ПІДПРИЄМСТВ В МІЖНАРОДНІ ЛОГІСТИЧНІ ЛАНЦЮГИ ПОСТАЧАННЯ




  • скачать файл:
Название:
ІНТЕГРАЦІЯ МЕТАЛУРГІЙНИХ ПІДПРИЄМСТВ В МІЖНАРОДНІ ЛОГІСТИЧНІ ЛАНЦЮГИ ПОСТАЧАННЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ

 

 

У вступі подано загальну характеристику дисертаційної роботи, обґрунтовано актуальність теми дослідження, визначено зв’язок роботи з науковими програмами і планами, сформульовано мету, завдання, об’єкт і предмет дослідження, представлено наукову новизну одержаних результатів, теоретичне та практичне значення роботи, наведено інформацію про апробацію одержаних результатів та їх опублікування.

У першому розділі «Теоретичні підходи розбудови логістичних ланцюгів постачання» досліджено сучасні концепції логістичної парадигми товароруху; еволюція концепцій логістичних ланцюгів постачання; взаємодія маркетингу і логістики при формуванні дистрибутивних процесів на зовнішньому ринку.

Специфічні особливості використання логістичного інструментарію в економіці розкриває сучасне трактування логістики, засноване на двоєдиному підході до визначення її змістовної основи (рис. 1). У сфері економіки логістика може розглядатися двояко: з одного боку, як сукупність засобів і методів раціональної організації матеріалоруху в підприємницькій діяльності; з іншої ‑ як методологія управління економічними потоковими процесами в складних господарських системах. У першому аспекті суть логістики характеризується інтеграцією таких напрямів в підприємницькій діяльності, як транспортування і доставка матеріальних ресурсів, їх складування і складська переробка, зберігання і управління запасами товарно-матеріальних цінностей, фінансове забезпечення і інформаційне обслуговування матеріальних потоків. У другому аспекті логістика є методологією процесу управління потоковими процесами в економіці для оптимізації функціонування складних господарських систем.

Багатоаспектний, двоєдиний підхід до визначення суті логістики фіксує рівні використання її інструментарію. У першому випадку рівень обмежується економічними потоками конкретного підприємства. У другому випадку сфера логістичного інструментарію охоплює всі потокові процеси господарюючого суб’єкта, у тому числі і його транзакційні стосунки (зовнішні і внутрішні трансакції), у зв’язку з чим значно розширюється склад керованих об’єктів логістики. Окрім матеріального, інформаційного і фінансового потоків до їх числа відносяться також потоки нематеріальних активів, енергетичних і трудових ресурсів, в тій або іншій мірі використаних в бізнесі і таких, що істотно впливають на його розвиток.

 

Предмет дослідження в логістиці – оптимізація управління матеріальними потоками і пов’язаними с ними інформаційними, фінансовими і сервісними потоками. Саме тому сфера логістики поширюється не тільки на фізичний товарорух, але і на менеджмент компанії, який забезпечує розвиток і оптимізацію логістичних систем в цілому.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)