ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ІНСТИТУЦІОНАЛЬНИХ ЗМІН В АГРОПРОДОВОЛЬЧІЙ СФЕРІ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ




  • скачать файл:
Название:
ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ІНСТИТУЦІОНАЛЬНИХ ЗМІН В АГРОПРОДОВОЛЬЧІЙ СФЕРІ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

 

У першому розділі «Теоретико-методичні основи державного регулювання інституціональних змін в агропродовольчій сфері національної економіки» було обгрунтувано сутність, значення та механізми інституціональних змін; систематизовано інституціональну структуру агропродовольчої сфери та роль інституційного середовища; узагальнено методичні підходи до аналізу державного регулювання інституціональних змін в агропродовольчій сфері національної економіки.

Узагальнено теоретичну сутність інституціональних змін, визначено, що чинні правила означають не тільки появу нових настанов, але й механізми, що забезпечують дотримання суб’єктами вже існуючих настанов. Діючою силою інституціональних змін є інституціональна одиниця, яку важливо враховувати в процесі формування державної агропродовольчої політики, що, у свою чергу, веде до зміни існуючих інститутів. Цю взаємозалежність слід особливо підкреслити. Графічна інтерпретація можливих видів інститутів, в контексті проблеми, що вивчається, представлена на рис. 1. 

Визначено інституціональну економічну політику в агропродовольчій сфері – як комплекс науково обгрунтованих дій держави в області управління інституціональною системою господарства. Диспропорції інституціональної структури, дисфункції окремих інститутів і збої механізмів їх функціонування, аномальні процеси і «пастки», що формуються в інституціональних стосунках економічних агентів, створюють підґрунтя для подальшого осмислення інституціональних трансформацій.

 

Розподілено рівні інституціональних змін за двома ознаками - за джерелом виникнення (національні, національно-регіональні, регіональні); за напрямом реалізації (галузеві, корпоративні). Інституціональні зміни систематизовано за трьома групами: інкрементні, еволюційні та революційні, що максимально повно відображають процеси, що виникають, та максимально закріплюються в різних видах інститутів.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

МИШУНЕНКОВА ОЛЬГА ВЛАДИМИРОВНА Взаимосвязь теоретической и практической подготовки бакалавров по направлению «Туризм и рекреация» в Республике Польша»
Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)