ФІНАНСОВА БЕЗПЕКА АГРАРНИХ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ




  • скачать файл:
Название:
ФІНАНСОВА БЕЗПЕКА АГРАРНИХ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ

 

У першому розділі «Теоретико-методичні засади фінансової безпеки аграрних суб’єктів господарювання» розкрито сутність та умови виникнення фінансової безпеки суб’єктів господарювання, об’єктивно-суб’єктивну необхідність забезпечення належного рівня фінансової безпеки аграрних суб'єктів господарювання, наведено комплексну характеристику фінансової безпеки й основні наукові підходи до проведення її оцінки.

В процесі дослідження встановлено, що аграрні суб’єкти господарювання є вразливими перед деструктивними факторами різновекторної дії. Фінансову безпеку можна розглядати як систему протидії деструктивним чинникам ендогенного та екзогенного походження та забезпечення стабільної ефективної діяльності суб'єкта господарювання. Фінансово-господарський ризик у відношенні до фінансової безпеки суб’єкта господарювання є первинним явищем. В такому випадку, суттєвим теоретичним здобутком є необхідність створення та забезпечення системи фінансової безпеки аграрних суб’єктів господарювання для їх сталого розвитку та ефективного функціонування.

На підставі виконаного дослідження можна запропонувати визначення фінансової безпеки аграрних суб’єктів господарювання як системи організації роботи аграрного суб'єкта господарювання, за якої досягаються стабільність та прибутковість діяльності, забезпечується достатній рівень платоспроможності та фінансової стійкості, виконується раціональне залучення фінансових ресурсів та здійснення витрат в умовах розширеного відтворення та знижується невизначеність господарювання.

Автором доведено необхідність використання системного підходу до проблеми забезпечення фінансової безпеки суб’єктів господарювання, що обумовлене різноманітністю ризиків та загроз для аграрних суб’єктів господарювання. У зв’язку з цим, фінансова безпека як системна категорія характеризується власними принципами, функціями, об'єктами та суб'єктами. Дослідження показало взаємозв’язок окремих елементів фінансової безпеки, що можуть бути представлені сутнісними та функціональними складовими.

До сутнісних складових відносяться: а) наявність достатньої кількості фінансових ресурсів; б) захищеність фінансових інтересів суб’єктів; в) збалансованість та якість фінансово-господарської діяльності; г) стабільність прояву; д) об’єкт управління – структурні відділи аграрного суб’єкта господарювання; е) протидія деструктивним факторам внутрішньої і зовнішньої природи прояву; ж) забезпечення досягнення стратегічних цілей аграрного суб’єкта господарювання.

 

Функціональні складові фінансової безпеки дають змогу виявити центри відповідальності та конкретні сегменти роботи аграрного суб’єкта господарювання, які у своїй сукупності утворюють систему фінансової безпеки.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

ГБУР ЛЮСЯ ВОЛОДИМИРІВНА АДМІНІСТРАТИВНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПРАВОПОРУШЕННЯ У СФЕРІ ВИКОРИСТАННЯ ТА ОХОРОНИ ВОДНИХ РЕСУРСІВ УКРАЇНИ
МИШУНЕНКОВА ОЛЬГА ВЛАДИМИРОВНА Взаимосвязь теоретической и практической подготовки бакалавров по направлению «Туризм и рекреация» в Республике Польша»
Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА