ТЕОРІЯ ВАРІАЦІЙНОГО МОДЕЛЮВАННЯ ЯКОСТІ М\'ЯСНИХ ТА М\'ЯСОМІСТКИХ ПРОДУКТІВ




  • скачать файл:
Название:
ТЕОРІЯ ВАРІАЦІЙНОГО МОДЕЛЮВАННЯ ЯКОСТІ М\'ЯСНИХ ТА М\'ЯСОМІСТКИХ ПРОДУКТІВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ


У вступі обґрунтовано актуальність роботи, спрямованої на вирішення проблеми забезпечення населення України повноцінними м'ясними та м'ясомісткими продуктами із стабільними технологічними характеристиками. Сформульовано наукову проблему і завдання досліджень, наукову новизну,  практичне значення, а також основні положення, які захищаються здобувачем.


У першому розділі «Теоретичні та практичні передумови розробки технологій  м'ясних та м'ясомістких продуктів» виявлено тенденції зміни структури сировинних ресурсів галузі і перспективні шляхи ресурсозбережен-ня при розробленні технологій та асортименту м'ясних і м'ясомістких продук-тів, обґрунтовано необхідність формування технологічних характеристик сировини і продуктів у процесі виробництва та розроблення нових технологій цих продуктів для споживачів з  різним рівнем доходів.


Узагальнено принципи та показники, які дозволяють моделювати харчову і біологічну цінність даних продуктів, визначено проблему забезпечення якості м'ясних та м'ясомістких продуктів при варіаційному комбінуванні  технологічних факторів і якісних характеристик сировини.


Узагальнення цих даних стало підґрунтям для формування задач, які спрямовані на досягнення мети дисертаційного дослідження.


У другому розділі  «Характеристика сировини та методів досліджень», сформульовано програму експериментальних досліджень, специфікацію технологічних задач, терміни та визначення технологій м'ясних і м'ясомістких продуктів, наведено схему постановки досліджень та розкрита структура використання методів досліджень.


У роботі використано аналітичні і експериментальні методи досліджень, відповідно з ГОСТ, ДСТУ, методичними вказівками МОЗ України, інструментальні, спектрофотометричні, фізичні, хімічні та біохімічні методи, авторські методики з використанням комп’ютерних технологій та  розроблені прикладні програми, які дозволяють визначити якісний і кількісний склад рецептурних композицій продуктів, сенсорні і фізико-хімічні показники.


Методики і обладнання, що використані наведено у дисертації.


Експериментальну частину роботи виконано у лабораторіях кафедри


ТММП, лабораторії мікробіології НДІХТ НУХТ, сертифікованих лабораторіях ПП “НАША”, центру оцінки якості сировини та готової продукції НУХТ, проблемній науково-дослідній лабораторії НУХТ, інституті біохімії, інституті екології і гігієни ім. Л.І.Медведя.


Виробничі випробування сумішей харчових комплексних функціональних і смакоароматичних, технології м'ясних і м'ясомістких продуктів проведено на м’ясопереробних підприємствах України, а розроблених консервів на підприємстві ТОВ “ІРФ дистрибуція” і ТОВ «Дистрибуція-центр».


У третьому розділі «Обґрунтування принципів розробки технологій м'ясних та м'ясомістких продуктів в комплексі задач ресурсозбереження», сформульовано задачі щодо вирішення проблеми більш широкого застосування м¢яса птиці, використання субпродуктів і харчового білку в технології комбінованих м'ясопродуктів.


Обґрунтовано теорію варіаційного моделювання якості м'ясних і м'ясомістких продуктів і алгоритм розроблення нових технологій м'ясних і м'ясомістких продуктів з використанням м’ясної сировини, наповнювачів та харчових композицій.


Теорія варіаційного моделювання передбачає встановлення функціональ-них зв'язків між рецептурними складовими та технологічним процесом, продуктом і режимами його обробки.


Рецептурні сладові можуть бути представлені у вигляді різних за формою рівнянь, які включаєть кількісні і якісні показники вхідної сировини: вміст вологи (вільної і звязаної); кількість білків; жирів; вуглеводів; мікроелементів; харчових добавок та інші характеристики вибрані на основі технологічних розрахунків.


 


Варіаційне моделювання доцільне перш за все для стабілізації якості при виробництві комбінованих м'ясних та м'ясомістких продуктів.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)