Сторожук В.В. Формування продуктивності ячменю ярого залежно від технології вирощування в умовах Полісся




  • скачать файл:
Название:
Сторожук В.В. Формування продуктивності ячменю ярого залежно від технології вирощування в умовах Полісся
Альтернативное Название: Сторожук В.В. Формирование производительности ячменя яростного в зависимости от технологии выращивания в условиях Полесья
Тип: Автореферат
Краткое содержание:
ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

РОЗДІЛ 1. ВПЛИВ ПРИЙОМІВ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ НА ФОРМУВАННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ЯЧМЕНЮ ЯРОГО (огляд літератури)

 


Проведено аналіз результатів досліджень вітчизняних і зарубіжних вчених з питань впливу основних елементів технології на формування врожайності та якісних показників зерна ячменю ярого. Визначено і обґрунтовано перспективні напрями досліджень.

 


РОЗДІЛ 2. УМОВИ ТА МЕТОДИКА ПРОВЕДЕННЯ ДОСЛІДЖЕНЬ


 


Дослідження за темою дисертаційної роботи проводили у 2004-2006 роках в тимчасових дослідах відділу рослинництва Інституту сільського господарства Полісся УААН, який розташований у Коростенському районі Житомирської області.


Ґрунт дослідної ділянки – дерново-підзолистий супіщаний, в орному шарі           (0-20 см) якого міститься: гумусу – 1,15-1,22 %; азоту, що легко гідролізується, – 5,4-6,6 мг; рухомого фосфору – 10,5-17,2 мг та обмінного калію – 7,4-10,3 мг на    100 г ґрунту; рНсольовий – 5,7-5,9; гідролітична кислотність – 1,6-1,8 мг-екв. на 100 г ґрунту; сума ввібраних основ – 4,7-5,8 мг/100 г ґрунту. Щільність забруднення ґрунтів дослідного поля цезієм-137 від 400 до 600 Бк/кг.


 


Погодні умови за основними показниками відрізнялись за роками проведення досліджень та мали суттєві відхилення від середніх багаторічних показників. Більш сприятливі умови для посівів ячменю склалися у 2004 і 2006 роках, які характеризувалися не тільки достатнім рівнем опадів за період вегетації, але й їх рівномірним розподілом за періодами органогенезу рослин. Екстремальні умови були у 2005 році, коли на протязі вегетаційного періоду відмічалося нерівномірне випадання опадів. Так, в період найбільшої потреби продуктивної вологи (фаза виходу в трубку і колосіння) сума опадів становила 65 % від середньої багаторічної, що негативно впливало на ріст і розвиток рослин та формування зерна ячменю.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)