Шаламай Л.П. Продуктивність і племінна цінність асканійських кросбредних баранів, одержаних різними методами підбору : Шаламай Л.П. Производительность и племенная ценность асканийских кроссбредных баранов, полученных разными методами подбора



Название:
Шаламай Л.П. Продуктивність і племінна цінність асканійських кросбредних баранів, одержаних різними методами підбору
Альтернативное Название: Шаламай Л.П. Производительность и племенная ценность асканийских кроссбредных баранов, полученных разными методами подбора
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Піддослідних баранів-плідників і їхнє потомство, утримували в однакових умовах годівлі та догляду. Річний рівень годівлі овець  селекційного стада на протязі 1984-1997 рр. за поживністю становив 6,1-7,2 ц кормових одиниць.


Інбредних та аутбредних баранів-плідників оцінено за походженням, вивчено їх відтворювальну здатність і продуктивність за весь період використання.


Дослідних вівцематок оцінено за віковим складом та типом походження, визначено їх продуктивність у 14-місячному віці.


Відтворювальну здатність баранів вивчено за об’ємом еякуляту та активністю сперміїв, вівцематок - за показниками їх заплідню-вальної здатності і багатоплідності.


Інтенсивність відбору потомства, одержаного від інбредних та аутбредних баранів-плідників, визначено шляхом обліку кількості відібраного молодняку при народженні, відлученні та в 14-місячному віці.


Живу масу баранів-плідників та їхнього потомства визначено шляхом індивідуального зважування при народженні, відлученні, у 14-місячному віці і кожного наступного року під час бонітування.


Настриг вовни баранів-плідників, вівцематок та їх потомків визначено шляхом індивідуального обліку з точністю до 0,1 кг, оцінку рун проведено за 5-бальною шкалою.


Фізико-технічні властивості вовни баранів-плідників вивчено на зразках, відібраних на боці за методикою ВІТа (1958, 1971, 1973, 1985).


Екстер’єр та індекси тілобудови інбредних і аутбредних баранів-плідників визначено у  трирічному віці.


Вплив інбридингу на показники м’ясної продуктивності та деякі інтер’єрні особливості вивчено на баранцях в 9-місячному віці, після їх відгодівлі до вищесередньої вгодованості за методикою ВІТа (1978). Серцевий коефіцієнт та коефіцієнти легенів і печінки вивчено за методикою К.Б. Свечіна (1976).


Якість м’яса визначено за кількістю повноцінних і неповноцінних білків в найдовшому м’язі спини. Вміст повноцінних білків і білково-якісний показник визначено за кількістю триптофана, неповноцінних білків - за кількістю оксипроліна.


Вплив інбридингу на природну резистентність вивчено у інбредних (Fx сер. = 12,5) баранів-плідників та аутбредних ровесників, а також у ярок-дочок, одержаних від високоінбредних батьків в порівнянні з ровесниками від аутбредних батьків.


Селекційно-генетичні параметри (повторюваність, взаємозв’язок і успадковуваність) визначено методом варіаційної статистики за М.О. Плохінським (1969) і Є.К. Меркур’євою (1970).


Вплив інбридингу на продуктивність і племінну цінність баранів-плідників вивчено шляхом порівняння показників продуктивності інбредних баранів з середнім (Fx сер. = 5,2%) і максимальним (Fx = 11,5%) ступенями інбридингу та аутбредних, а також в одержаного від них потомства.


Вплив рівня годівлі на ефективність застосування інбридингу визначено шляхом порівняння продуктивності дочок і матерів у         14-місячному віці.


Племінну цінність баранів-плідників вивчено шляхом визначення питомої ваги одержаних від них елітних потомків, а також порівнянням продуктивності дочок і  матерів.


 


Ефективність використання асканійських кросбредних баранів-плідників вивчено шляхом визначення продуктивності їх потомства, вартості одержаної валової продукції, витрат на утримання та рівня рентабельності.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины