ТЕХНОГЕННИЙ ВПЛИВ ЕЛЕМЕНТІВ КАДМІЮ ТА СВИНЦЮ, ЩО МІСТЯТЬСЯ У ВІДВАЛАХ ФОСФОГІПСУ, НА НАВКОЛИШНЄ СЕРЕДОВИЩЕ



Название:
ТЕХНОГЕННИЙ ВПЛИВ ЕЛЕМЕНТІВ КАДМІЮ ТА СВИНЦЮ, ЩО МІСТЯТЬСЯ У ВІДВАЛАХ ФОСФОГІПСУ, НА НАВКОЛИШНЄ СЕРЕДОВИЩЕ
Альтернативное Название: Техногенное воздействие ЭЛЕМЕНТОВ КАДМИЯ И СВИНЦА, СОДЕРЖАЩИЕСЯ В отвалах ФОСФОГИПСА, НА ОКРУЖАЮЩУЮ СРЕДУ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У вступі обґрунтовано актуальність роботи, зв’язок дисертації з науковими програмами та планами, сформульовано мету та задачі дослідження, викладено наукову новизну та практичне значення одержаних результатів, наведено основні дані щодо апробації роботи, публікацій, подано загальну характеристику роботи.


У першому розділі наведено літературний огляд виробництва мінеральних фосфорних добрив, а також дані про світові запаси фосфорних руд, обсяг світового видобутку фосфатів, динаміку обсягу споживання. Проаналізовано хімічний склад фосфоровмісної сировини на вміст важких металів. Дана оцінка впливу токсичних елементів на навколишнє середовище, техніко-економічна, екологічна оцінка виробництва фосфорних добрив.

















4




 

У другому розділі наведено кліматично-географічні умови об’єкта досліджень, методику лабораторного аналізу ґрунтів та фосфогіпсу на вміст важких металів.


 


Об’єктом дослідження є діючий відвал фосфогіпсу ВАТ «Сумихімпром», що знаходиться на відстані 0,8 км від с. Токарі Сумської області у балці Глибокий Яр. Площа відвалу відходів становить 492 тис. м2 із санітарно-захисною зоною 637 тис. м2.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины