Оценка воздействия объектов автотранспортного комплекса на окружающую природную среду в условиях горного рельефа (на примере г. Симферополь)




  • скачать файл:
Название:
Оценка воздействия объектов автотранспортного комплекса на окружающую природную среду в условиях горного рельефа (на примере г. Симферополь)
Альтернативное Название: Оцінка впливу об\'єктів автотранспортного комплексу на навколишнє природне середовище в умовах гірського рельєфу (на прикладі м Сімферополь)
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У розділі 1 «Аналіз екологічних досліджень по впливу автотранспортного комплексу на навколишнє природне середовище» розглянута методика екологічних досліджень територій міст, нормативні та методичні документи по регламентації вибору місцеположення об’єктів АТК на території міст і населених пунктів. Розглянуті питання впливу автотранспорту на НПС, залежно від виду використовуваного палива та додаткових пристроїв, що знижують викид токсичних речовин в атмосферне повітря. Проведено аналіз існуючих методик за розрахунком маси викидів та розсіювання ЗР від автотранспорту в атмосферному повітрі, на основі якрго виявлена відсутність методик для оцінки та прогнозування екологічної ситуації, яка складається на територіях міст і населених пунктів при інтенсивному впливу об’єктів АТК в умовах гірського рельєфу.


У розділі 2 «Методика досліджень» сформульовані методологічні основи та методики проведення досліджень на різних етапах виконання дисертаційної роботи: складання карт розміщення об’єктів АТК на основі ландшафтного районування території міста (картографічний); обстеження територій об’єктів АТК за визначенням рівня забруднення НПС; проведення аналітичних досліджень відібраних проб з метою визначення спектру ЗР (експериментальний і аналітичний); складання карт геохімічного забруднення територій міста (комп’ютерні технології).


У розділі 3 «Екологічний стан навколишнього природного середовища в м. Сімферополь при впливі автотранспортного комплексу» показано, що екологічна ситуація в ПГА формується залежно від її господарського призначення, розташування функціональних зон міста (жилої, промислової, комунально-складської), мережі транспортних магістралей, рекреацій. Містобудівна схема Сімферополя визначена рельєфом – долини рр. Салгир, Малий Салгир, Біла, Слов’янка, подовжня субширотна долина, круті південні і полого-падаючі північні схили Внутрішньої та Зовнішньої гряд; її можна визначити як комбіновану, з неодноразовим переплануванням промислових зон, транспортних магістралей, житлових мікрорайонів. Враховуючи особливості рельєфу території Сімферополя, він вважається потенційно забрудненим містом, основним джерелом забруднення є транспорт (~70-85%).


 


Форми рельєфу та їх просторове орієнтування впливає на клімат, створюючи достатньо контрастні мікрокліматичні зони по температурі (добові коливання), напряму і швидкості вітру, вологості. Для гірського рельєфу в Криму характерна зворотна температурна інверсія, коли холодне атмосферне повітря вночі спускається з Головної гряди по долині Салгира та залишається в пониженнях до 9-10 годин ранку. Ранкове сонце швидко прогріває поверхню гряд, тоді як в долині температура іноді буває на 6-15ºС нижче. Обмін повітряних мас не відбувається до тих пір, поки не прогріється повітря в долині і температура не зрівняється. Тому всі викиди в атмосферу накопичуються в нічні і ранкові години в поперечних і подовжніх долинах.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

МИШУНЕНКОВА ОЛЬГА ВЛАДИМИРОВНА Взаимосвязь теоретической и практической подготовки бакалавров по направлению «Туризм и рекреация» в Республике Польша»
Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)