Обґрунтування принципів оцінки конкурентостійкості підприємств




  • скачать файл:
Название:
Обґрунтування принципів оцінки конкурентостійкості підприємств
Тип: Статья
Краткое содержание:

 

Особливу актуальність у вирішенні питання забезпечення та утримання конкурентостійкості підприємства має обґрунтування механізму її кількісної оцінки.

Для формування ефективної методики оцінки доцільно визначитись з таким поняттями, як об’єкт оцінки; принципи оцінки; методи та критерії оцінки конкурентостійкості підприємств.

Слід зазначити, що поняття „оцінка” тісно пов'язано з можливістю управління будь-яким об’єктом. Згідно словника сучасних економічних і правових термінів „оцінка (від англ. estimation) – це кількісне визначення параметрів економічної моделі за допомогою математичних операцій над даними” [134, с. 421].

В економічній літературі зустрічається різні погляди щодо поняття „оцінка”, а саме [135]: оцінка – це відбиття погляду якої-небудь фізичної чи юридичної особи стосовно стану кількісних і якісних параметрів процесу, явища, рівня та динаміки показника; оцінка – це висновок фізичної або юридичної особи, відбитий кількісно щодо рівня та динаміки одного або декількох показників, що відображає ступінь досягнення мети; оцінка – це аналітична процедура вироблення якісної характеристики динаміки показника, процесу, системи.

На думку дисертанта, оцінку можна визначити як механізм ідентифікації об’єкта, який формує уявлення про нього, відбиває якісні і кількісні характеристики предмету оцінки.

Як було доведено у попередніх підрозділах, конкурентоспроможність та конкурентостійкість не є синонімами та мають різне економічне навантаження й специфічні завдання. Тому не можна застосовувати існуючий механізм оцінки конкурентоспроможності для оцінювання конкурентостійкості підприємства. Автором визначено відмінності за кожним елементом механізму оцінювання та уточнено їх економічну інтерпретацію та існуючі проблемні моменти саме для оцінки конкурентостійкості підприємства

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)