ПОДАТКОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ



Название:
ПОДАТКОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ
Альтернативное Название: НАЛОГОВОЕ РЕГУЛИРОВАНИЕ ЭКОНОМИЧЕСКОГО РАЗВИТИЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У першому розділі “Наукові основи і функції держави у регулюванні економічного розвитку” узагальнено теоретичні питання, пов’язані з роллю держави в регулюванні економіки в умовах ринкової трансформації, сутністю і функціями податків та завданням податкового регулювання економіки. Цей розділ присвячено обгрунтуванню міри втручання держави в економіку за умов системної трансформації України, особливостей податкового регулювання за допомогою притаманних йому функцій і важелів з позицій нового підходу до теорії податкового регулювання як найважливішого важеля впливу держави на умови економічної діяльності. Проаналізовано податкову політику України за роки економічної кризи та переходу до зростання на сучасному етапі.


Потреба у подальшому розвитку наукових основ державного і, зокрема, податкового регулювання економічного розвитку обумовлюється недостатністю методологічного опрацювання меж державного втручання в економіку на різних стадіях ділових циклів трансформаційної системи господарювання, форм і методів регіонального і секторального розподілу фінансових ресурсів, що послаблює державний менеджмент і створює перешкоди на шляху подолання багатьох проблем, кумулятивно накопичених за роки перехідного періоду.


Необхідність державного регулювання ринкової економіки випливає з об'єктивно існуючих економічних функцій держави. За умов утворення різних форм власності роль державного регулювання полягає у забезпеченні законодавчого механізму реалізації форм власності, спрямовуючому впливі на ринкові параметри та розподіл і перерозподіл фінансових ресурсів за секторами економіки і ланками державного управління, чим забезпечується збалансоване функціонування економіки на всіх стадіях економічного обороту.


Поєднання цілей, функцій, методів і засобів державного регулювання дозволяє розглядати його як багаторівневу систему з прямими, зворотними та опосередкованими зв'язками, науково-обгрунтоване задіяння якої може забезпечити стабільне зростання економіки та рівня життя. Разом з тим, вказана система має властивість гнучко змінюватись і удосконалюватись в міру розвитку і ускладнення економіки шляхом відкидання застарілих форм і засобів, залучення більш прогресивних, створення різних комбінацій з наявних засобів, що забезпечує можливість адекватного державного впливу на економічні та соціальні процеси.


Одним із найважливіших засобів державного регулювання є податкове, яке за допомогою притаманних йому методів і важелів дозволяє досягти більш ефективного використання матеріальних і фінансових ресурсів, інтенсифікувати інвестиційну та підприємницьку активність, узгодити інтереси різних суб'єктів господарювання, прошарків населення, центральних і регіональних рівнів державного управління.


Податки за своїм  змістом, функціями і засобами податкового регулювання класифікуються за різними ознаками - від рівня запровадження до характеру їх використання. Найбільш значимими є класифікація податків за економічним змістом об'єкта оподаткування, шкалою оподаткування, формою відносин платника і держави, способом стягування, характером використання, способом віднесення на витрати виробництва, стадіями економічного обороту. Класифікація податків, що запропонована у даній роботі більшою мірою відповідає чинній статистиці, включаючи національне рахівництво, та потребам прогнозування і аналізу.


Податкове регулювання грунтується на функціях податків, до яких, крім фіскальної, слід віднести регулюючу, стимулюючу, перерозподільчу, та здійснюється за допомогою зміни окремих елементів податкової системи - кола суб'єктів податкового регулювання, об'єктів оподаткування, податкових ставок, податкових шкал, податкових пільг.


Основні об'єкти державного податкового регулювання трактуються як найважливіші економічні явища, що визначають економічний розвиток країни. Вони охоплюють економічний цикл, секторальну, галузеву і регіональну структури економіки, умови нагромадження капіталу, зайнятість, грошовий обіг, платіжний баланс, науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи (що мають за мету розробку і реалізацію наукових ідей), умови конкуренції, соціальні відносини (включаючи відносини між  роботодавцями і найманими працівниками, а також соціальне забезпечення), підготовку і перепідготовку кадрів, навколишнє середовище, зовнішньоекономічні зв'язки.


 Маневруючи специфічними податковими важелями, через які реалізуються вказані функції стосовно об'єктів державного регулювання, держава створює умови для зміни структури виробництва і споживання, забезпечує технологічне оновлення виробничого апарату, прискорений розвиток науки, соціальну спрямованість ринкових перетворень.


Податкова політика держави може істотно впливати на ефективність господарювання, умови реалізації суспільного продукту, пропорції відтворення, розвиток продуктивних сил, темпи нагромадження капіталу, соціальну стабільність у суспільстві. Складність податкової політики полягає у поєднанні стабільності протягом конкретного податкового періоду і еластичності на більш тривалому відрізку часу з тим, щоб забезпечувалась можливість своєчасного врахування зміни методів оподаткування при конкретних змінах у процесі соціального і економічного розвитку. Оптимальне сполучення критеріїв стабільності та еластичності сприяє встановленню нормальних податкових відносин платників податків і держави, що позитивно впливає на економічний розвиток і соціальний стан суспільства.


 Порушення цих критеріїв при формуванні української податкової політики протягом 90-х років призвело до розбалансування бюджету, відходу  у тінь значної частини суб'єктів підприємницької діяльності, гальмування інноваційно-інвестиційних процесів, поглиблення регіональної і соціальної диференціації.


Значення оптимального вибору масштабів і механізмів оподаткування для забезпечення ефективного розвитку економіки, вирішення складних завдань системної трансформації наочно проявляється при формуванні бюджету держави. Податкова політика має прямі зв'язки з бюджетом, оскільки повинна забезпечувати формування його доходів, та опосередковані - з розподілом бюджетних витрат, оскільки при цьому необхідно враховувати інтереси всіх економічних агентів, що передбачає необхідність фінансової підтримки реального сектора, соціальний захист населення, виконання державою боргових та інших зобов'язань.


Функції і важелі податкового регулювання схематично представлені на рис. 1.


Ефективне використання багатого інструментального арсеналу податкового регулювання спільно з оптимальним дотриманням критеріїв стабільності та еластичності при формуванні податкової політики посилить її позитивний вплив на економічний розвиток.


 


Державне регулювання економіки за допомогою податкових важелів в умовах України повинно спрямовуватись на абезпечення і підтримку збалансованого економічного зростання, ефективне використання ресурсів, стимулювання інвестиційної і підпримницької діяльності. Ефективною може вважатися тільки така податкова політика, яка стимулю нагромадення та інвестиції.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины