ШЛЯХИ ІМПЛЕМЕНТАЦІЇ МІЖНАРОДНО-ПРАВОВИХ СТАНДАРТІВ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ПЛАВСКЛАДУ В УКРАЇНСЬКОМУ ЗАКОНОДАВСТВІ




  • скачать файл:
Название:
ШЛЯХИ ІМПЛЕМЕНТАЦІЇ МІЖНАРОДНО-ПРАВОВИХ СТАНДАРТІВ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ПЛАВСКЛАДУ В УКРАЇНСЬКОМУ ЗАКОНОДАВСТВІ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

 

Актуальність теми. Актуальність теми пов’язана з приєднанням України до Міжнародної конвенції про стандарти підготовки, дипломування моряків та несення вахти 1978 року (Inte
ational
Convention on Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers, 1978, далі – Конвенція STCW’78).

Чинне законодавство України при регулюванні правовідносин моряків за кордоном використовує типову колізійну прив’язку – закон прапора судна, про що свідчать норми Кодексу торговельного мореплавства України (далі – КТМ України) та Закону України від 23.06.2005 р. «Про міжнародне приватне право» (далі – Закон «Про міжнародне приватне право»).

Аналіз відносин моряків та іноземних судновласників з приводу використання праці моряків дає змогу побачити, що ці відносини ускладнені іноземним елементом, оскільки їх учасники перебувають під різними юрисдикціями. Відповідно до Закону України від 16.04.1991 р. «Про зовнішньоекономічну діяльність» (далі – Закон «Про зовнішньоекономічну діяльність») робота українських моряків за контрактом на суднах іноземних судновласників є зовнішньоекономічною підприємницькою діяльністю, a priori ускладненою іноземним елементом. Цивільно-правова природа таких відносин характеризується свободою зовнішньоекономічного підприємництва, рівністю та відсутністю дискримінації суб’єктів господарської діяльності, а також використанням у цих відносинах загальних категорій цивільного права – контракт, цивільна правосуб’єктність та ін. Отже, є всі підстави стверджувати тезу про приватноправову природу таких відносин та їх належність до предмета регулювання міжнародного приватного права. Основною умовою виконання таких робіт є наявність професійної освіти та відповідних документів, що підтверджують її наявність. При цьому стандарти професійної освіти (далі – стандарти) зазвичай містять певні відмінності у кожній окремій державі. Через це має місце вплив імперативних норм на цей вид міжнародних приватноправових відносин.

Дослідження безпосередньо випливає з необхідності визначення шляхів імплементації міжнародно-правових стандартів професійної підготовки плавскладу в українське законодавство, розробки теоретичних засад правового забезпечення підготовки та дипломування моряків в Україні у відповідності до стандартів Конвенції STCW’78 та спрощення процесу отримання роботи українськими моряками на суднах іноземних судновласників.

Слід зазначити, що на сьогодні, крім декількох публікацій окремих авторів, що стосуються діяльності Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків, юридичне (правове) дослідження шляхів імплементації міжнародно-правових вимог до професійної підготовки плавскладу в українському законодавстві майже відсутнє.


Таким чином, дослідження імплементації міжнародно-правових стандартів професійної підготовки плавскладу в українське законодавство є недостатніми. Сучасний стан опрацювання головних її аспектів характеризується значними прогалинами, нормативно-правова база із цього питання відрізняється неузгодженістю між нормативно-правовими актами, що у сукупності ускладнює застосування Конвенції STCW’78 на території України.

Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Тема дисертаційного дослідження є складовою частиною загальної науково-дослідницької програми Одеської національної юридичної академії «Правові проблеми становлення і розвитку сучасної Української держави» (державний реєстраційний номер 0101U001195), а також безпосередньо пов’язана з планом науково-дослідницької роботи кафедри морського та митного права «Організаційно-правові основи митної та морської політики».

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)