Скрипник Маргарита Іванівна. Методологія та організація обліку і аналізу експортно-імпортних операцій (на прикладі підприємств пиво-безалкогольної галузі України)




  • скачать файл:
Название:
Скрипник Маргарита Іванівна. Методологія та організація обліку і аналізу експортно-імпортних операцій (на прикладі підприємств пиво-безалкогольної галузі України)
Альтернативное Название: Скрипник Маргарита Ивановна. Методология и организация учета и анализа экспортно-импортных операций (на примере предприятий пиво-безалкогольной отрасли Украины) Skrypnyk Margarita Ivanivna. Methodology and organization of accounting and analysis of export
Тип: Автореферат
Краткое содержание: У вступі обґрунтовано актуальність теми, визначено мету, завдання, об’єкт, предмет і методи дослідження, відображено наукову новизну отриманих результатів, їх практичне значення.
У розділі 1 “Теоретичні основи обліку і аналізу експортно-імпортних операцій підприємств” встановлено, що процеси, які відбуваються в економіці і зовнішній торгівлі України, свідчать про безперспективність розгляду їх відірвано від ринкової трансформації економічної системи, оскільки напрям і динаміка економічного розвитку та вихід усіх постсоціалістичних країн з трансформаційної кризи залежать від послідовності, динамізму і системності ринкових перетворень.
Спостерігається тісний взаємозв’язок між станом економіки, динамікою процесів її ринкового реформування та рівень лібералізації розвитку зовнішньої торгівлі. Країни, де відбулися помітні зрушення у ринковій трансформації своїх економічних систем, досягли істотних успіхів не тільки щодо демонтажу піраміди бюрократичних інститутів, лібералізації економіки, а й в лібералізації та розвитку зовнішньої торгівлі.
Слід наголосити на ролі зовнішньої торгівлі як одного із головних стабілізуючих чинників національної економіки за спаду виробництва та відсутності кредитних ресурсів.
Негативно на розвитку зовнішньої торгівлі України позначилося загальне скорочення обсягів світової торгівлі внаслідок фінансової кризи. На ефективність торгівлі негативно впливала повільна структурна перебудова виробництва, збереження високої собівартості більшості видів експортної продукції, неспроможність суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності забезпечити більш ефективні умови поставок продукції на зовнішні ринки.
Проведені дослідження дають змогу стверджувати, що в умовах переходу до ринкової економіки зовнішня діяльність як окремих регіонів, так і України загалом повинна набути нової якості спрямованої на прогнозування стратегії виходу на світові ринки.
Встановлено, що основними умовами реалізації зовнішньоекономічної стратегії держави мають бути: наявність короткострокової та довгострокової національно-економіної політики, в основу якої покладено інтереси суверенної держави, а також інтеграція України у світову торговельну систему; стабілізація національної валюти; удосконалення правового, законодавчого та нормативного забезпечення регулювання зовнішньоекономічної діяльності підприємств.
Доведено, що при плануванні виходу на зовнішній ринок товарів (послуг) як експорта або імпорта підприємству потрібно здійснити низку дій, а саме: визначити мету проведення експортно-імпортних операцій; оцінити зовнішнє середовище, вибрати ринки збуту або ринки закупівель, знайти шляхи виходу на них; проаналізувати умови функціонування підприємств, з якими суб’єкти укладатимуть угоди, їх фінансово-майновий стан; визначити ціну товару та умови його постачання; укласти угоди на реалізацію (закупівлю) товарів, робіт або послуг.
Під час вибору потенційних партнерів потрібно вивчити різні аспекти їхньої діяльності: правовий, тобто вивчення норм і правил, що діють у країні потенційного партнера та безпосередньо стосуються співробітництва; технологічний – вивчення технічного рівня продукції підприємства, його технологічної бази та виробничих можливостей; науково-технічний – дані про організацію науково-дослідних робіт і витрат по них; організаційний – вивчення організації управління підприємством; економічний – оцінка фінансового стану підприємства.
Доведено, що нормалізувати економіку України неможливо без належної організації зовнішньоекономічних зв’язків. Динаміку зовнішньоекономічного обороту в Україні наведено на рис. 1. Надано пропозиції щодо успішного витримування конкуренції на світових ринках і вистоювання в боротьбі за ринки збуту продукції походженням з України.
Дослідження розвитку теоретичних засад обліку й аналізу експортно-імпортних операцій здійснювалося за такими напрямами: з позиції загального розвитку економічних відносин в Україні; з позиції реформування вітчизняного бухгалтерського обліку, а також системи державного регулювання зовнішньоекономічної діяльності в Україні. Такий науковий підхід передбачає вирішення проблеми методологічного забезпечення обліку й аналізу в системі управління ефективністю експортно-імпортних операцій. На основі цього запропоновано узагальнюючий взаємозв’язок функцій управління зовнішньоекономічною діяльністю.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)