Реалізація прав акціонерів при злитті, приєднанні та поглинанні акціонерних товариств в Україні




  • скачать файл:
Название:
Реалізація прав акціонерів при злитті, приєднанні та поглинанні акціонерних товариств в Україні
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

Актуальність дослідження. Нерозвиненість фондового ринку та недосконалість чинного законодавства України негативно позначаються на діяльності акціонерних товариств. Хвиля ворожих поглинань та реорганізацій, які у більшості випадків можна кваліфікувати як здійснені без врахування інтересів дрібних акціонерів, вимагає невідкладних дій. Учасники фондового ринку відмічають велику кількість порушень, найбільш поширеними з яких є «вимивання» активів товариства, перевищення повноважень органами управління акціонерних товариств, перерозподіл контролю над товариствами та уникнення відповідальності контролюючих товариств за дії, які спричинили неплатоспроможність підконтрольних їм суб’єктів господарювання.

Ці негативні процеси, головним чином, зумовлені відсутністю належного правового регулювання поведінки учасників корпоративних відносин під час значних корпоративних змін, до яких належать реорганізація та зміна контролю над акціонерним товариством. Цивільній та Господарський кодекси України, хоча і заклали певні засади для розвитку спеціального законодавства, не завжди вирішують нагальні потреби ринку та не в змозі врегулювати відносини, які виникають на фондовому ринку, що стрімко розвивається. За цих умов очевидною стає необхідність подальшого аналізу та термінової розробки пропозицій щодо вдосконалення чинного законодавства, яке регулює діяльність акціонерних товариств у сфері злиття та поглинання.

Питання вдосконалення корпоративного законодавства було предметом уваги низки дослідників, серед яких О. В. Блюмхардт, О. М. Вінник, О. А. Воловик, Д. В. Задихайло, В. М. Кравчук, О. Р. Кібенко, В. П. Ливинець, Г. В. Назарова, І. В. Спасибо-Фатєєва, Н. В. Щербакова, В. С. Щербина, О. В. Щербина, О. С. Янкова та інші. Однак, будь-яких комплексних досліджень, зокрема, поглинання акціонерних товариств в Україні не проводилося. Відсутні також наукові праці, присвячені спеціальному аналізу прав, які виникають у акціонерів при злитті, приєднанні та поглинанні акціонерних товариств.

Вищенаведене свідчить про актуальність і доцільність проведення дослідження за темою дисертаційної роботи.

Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Дисертаційне дослідження виконано в межах бюджетних науково-дослідних тем юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка: «Механізм адаптації законодавства в сфері прав громадян України до законодавства Європейського Союзу» (номер теми № 06БФ042-01; номер державної реєстрації 0106U006631).

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

МИШУНЕНКОВА ОЛЬГА ВЛАДИМИРОВНА Взаимосвязь теоретической и практической подготовки бакалавров по направлению «Туризм и рекреация» в Республике Польша»
Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)