ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВІ ОСНОВИ МИТНОГО КОНТРОЛЮ В УКРАЇНІ




  • скачать файл:
Название:
ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВІ ОСНОВИ МИТНОГО КОНТРОЛЮ В УКРАЇНІ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми дисертаційного дослідження пов’язана з необхідністю вдосконалення організаційно-правових засад митного контролю в сучасних умовах адаптації митного законодавства України до міжнародних норм і стандартів у сфері митної справи.

Відмова держави від монополії зовнішньої торгівлі й лібералізація зовнішньоекономічної діяльності є імперативами процесу переходу від адміністративних до ринкових методів регулювання економіки країни. Успіх розбудови державності в Україні при зміні не лише форми, а й змісту соціально-економічних відносин є можливим за умови здійснення докорінних перетворень в організації виконання органами державної влади функції захисту економічних інтересів держави. Вирішальна роль у забезпеченні останніх належить Державній митній службі України – центральному органу виконавчої влади зі спеціальним статусом, що безпосередньо, а також через підпорядковані митні органи втілює в життя митну політику держави.

Одним з основних засобів реалізації митної політики будь-якої держави є митний контроль за дотриманням законодавства й міжнародних договорів у царині митної справи. Його кінцевою метою є забезпечення прав і законних інтересів учасників митно-правових відносин, що відповідає закріпленій у Конституції України ідеї служіння держави інтересам людини. Ось чому визначення місця митного контролю в системі функцій Державної митної служби України і з’ясування об’єкта й системи суб’єктів контрольної діяльності при транскордонному переміщенні товарів, предметів, транспортних засобів є досить актуальним питанням.

У вітчизняній юридичній літературі системно не досліджувалися форми й методи митного контролю, критерії їх обрання, механізм здійснення митного контролю й заходи його оптимізації, базовані на міжнародно–правових нормах і стандартах, визначених Всесвітньою митною організацією. У зв’язку з цим виникла нагальна потреба в розробці теоретичних засад організації митного контролю, аналізі організаційно-правового механізму його здійснення, виявленні конкретних напрямків удосконалення законодавства, що регулює процедуру митного контролю, обґрунтуванні пропозицій по забезпеченню його ефективності на підставі впровадження засобів його оптимізації.

Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Дисертація виконана на кафедрі адміністративного права Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого відповідно до Комплексної цільової програми на 2001-2005 рр. №0186.0.070865 “Права людини і проблеми становлення організації і функціонування органів державної влади й місцевого самоврядування”.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)