СТАНОВЛЕННЯ ТА РОЗВИТОК ДЕРЖАВНО-ПРАВОВИХ ІНСТИТУТІВ КАНАДИ в XVII – 60-х роках ХІХ ст.




  • скачать файл:
Название:
СТАНОВЛЕННЯ ТА РОЗВИТОК ДЕРЖАВНО-ПРАВОВИХ ІНСТИТУТІВ КАНАДИ в XVII – 60-х роках ХІХ ст.
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

загальна характеристика роботи

Актуальність дослідження. Головними напрямами розвитку України в ХХІ сторіччі є подальша демократизація її політичної системи та входження нашої держави у світову спільноту. Ці процеси складні і тривалі. Їхня динаміка багато в чому залежить від глибоких знань тих змін, що відбулися за незначний історичний період у світовому політичному устрої, у свідомості людей, у міжнародних правових відносинах. Відтак велике значення має вивчення в історичній площині інтеграційних процесів, що відбувалися в світі, державно-правового досвіду різних країн, можливості співробітництва з ними відповідно до нових реалій.

У сфері налагодження стійких міжнародних зв’язків особливий інтерес викликає Канада, яка є відносно молодою країною із значним потенціалом для ефективного співробітництва. Ця північноамериканська країна відома в Україні ще з першої половини ХІХ ст. Порівнюючи Україну і Канаду, головно звертають увагу на подібність історичної долі обох країн, довготривалий етнічний та культурний зв’язок між ними. Спільними для обох країн є і проблеми збереження природного та культурного спадку, наявність у цих країнах великого етнічного і релігійного розмаїття. Канада одна з перших країн визнала Україну як незалежну державу і встановила з нею дипломатичні відносини. Організація ефективного економічного, культурного і наукового співробітництва між Україною та Канадою залежить також від державно-правових знань і взаєморозуміння.

Для українських правників назріла нагальна потреба у науковому висвітленні ключових питань канадського державотворення, що дасть змогу уникнути помилок у розв’язанні власних національних, релігійних, політичних та правових проблем. Особливого значення набуває необхідність дослідження історії становлення і розвитку державно-правових інститутів Канади в XVII – 60-х роках ХІХ ст., яка дотепер є майже не висвітленою у вітчизняній історико-правовій літературі. Саме з тих часів бере свій початок національний, релігійний, політичний і правовий дуалізм цієї країни, без аналізу джерел якого неможливо глибоко осмислити сучасні державно-правові канадські проблеми. Серед них назвемо, зокрема, проблеми становлення канадської державності, боротьбу з пережитками колоніального минулого, протидію економічній залежності від США, загрозу сепаратизму і розколу країни, чимраз зростаючі соціальні диспропорції в суспільстві, проблеми правового становища корінного населення. Генезис усіх цих проблем сягає колоніального минулого. Саме в колоніальний період закладалися основи канадської самобутності, яка поєднала в собі не лише державно-правовий досвід Франції, Великобританії і США, а була доповнена внутрішнім досвідом самої Канади. Вивчення та узагальнення особливостей становлення і розвитку державно-правових інститутів Канади дасть можливість вітчизняній історико-правовій науці збагатити та уточнити окремі фрагменти канадського державотворення, а також зробити висновки, які, сподіваємося, матимуть практичне і прогностичне значення для українських правників.

Майже цілковита відсутність в українській історико-правовій науці спеціальних розробок, присвячених цій проблемі, зумовили вибір теми дисертаційного дослідження.

Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Дисертаційне дослідження виконане відповідно до плану науково-дослідних робіт кафедри історії та теорії держави і права юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка в контексті наукової теми “Актуальні проблеми історії держави і права України та зарубіжних країн” (тема № 62, затверджена наказом ректора ЛНУ імені Івана Франка за № Н-164 від 28.03.2000 р.).

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)