ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ЦУКРОБУРЯКІВНИЦТВА В УКРАЇНІ




  • скачать файл:
Название:
ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ЦУКРОБУРЯКІВНИЦТВА В УКРАЇНІ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми. Навіть на загальному тлі падіння ефективності сільського господарства помітним є різке скорочення посівних площ та відчутне зниження урожайності цукрового буряку, що призвело до фактичного розвалу галузі цукробуряківництва в Україні. Як наслідок, країна, що перебувала на перших місцях у світовому рейтингу виробників високоякісного бурякового цукру, змушена стати імпортером цього традиційного продукту харчування. Причини виникнення такого негативного стану слід шукати, насамперед, у площині перетинання економічних і політичних чинників, які поглиблюються конфліктом корпоративних інтересів найбільших цукровиробників. Усе це викликає необхідність відбудови цукробуряківничої галузі, що потребує запровадження цілісного комплексу заходів: від створення привабливого інноваційного клімату до прямої фінансової підтримки розвитку галузі. Не останню роль у цьому відіграватимуть і правові чинники як найефективніші регулятори аграрних відносин, зокрема у сфері виробництва цукрового буряку. Процес відновлення галузі цукробуряківництва потребує створення ефективного механізму правового регулювання, який крім дозволів, заборон і позитивних зобов’язань повинен містити широкий набір стимулюючих правових засобів. Усе вищезазначене обумовлює значний рівень актуальності обраної теми дисертаційного дослідження.

Виходячи з того, що цілісних наукових розвідок на тему дисертації раніше не здійснювалося, в основу дисертаційного дослідження було покладено окремі положення наукових праць у царині аграрного права, авторами яких є вітчизняні вчені-юристи: О. М. Батигіна, В. М. Батурин, Л. М. Баховкіна, Ц. В. Бичкова, О. М. Браніцький, О. М. Василенко, О. В. Гафурова, В. М. Єрмоленко, В. П. Жушман, М. І. Козир, В. М. Корнієнко, Г. С. Корнієнко, Т. В. Курман, В. А. Ойгензіхт, О. О. Погрібний, О. А. Поліводський, О. П. Радчук, В. І. Семчик, В. П. Станіславський, А. М. Статівка, Н. І. Титова, В. Ю. Уркевич, Ю. С. Шемшученко, М. В. Шульга, В. З. Янчук та інші.

У роботі застосовувалися теоретичні здобутки науковців інших галузей приватного права: А. Г. Бикова, М. І. Брагінського, В. В. Вітрянського, В. М. Гордона, О. В. Дзери тощо.

Здійснювався також аналіз праць з цієї проблематики у сфері економіки і державного управління Л. О. Артикульного, Т. В. Багрій, І. О. Гущі, Ю. В. Жидовецького, Г. Б. Марцінишин, В. М. Москаленка, В. І. Назаренка та інших.

Слід відзначити, що за дотичною темою В. М. Корнієнко було захищено дисертацію «Правовое регулирование контрактации сахарной свеклы» (1991 р.). Проте перетинання тем дослідження відбулося лише на рівні одного з договорів у цукробуряківництві, який нині не превалює. Крім того, зазначене дослідження здійснювалося у принципово інших соціально-економічних умовах, за іншої державної аграрної політики та законодавства. Це додатково підтверджує актуальність обраної теми.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)