ОРГАНІЗАЦІЯ І ТАКТИКА ПРОВЕДЕННЯ ВИЇМКИ




  • скачать файл:
Название:
ОРГАНІЗАЦІЯ І ТАКТИКА ПРОВЕДЕННЯ ВИЇМКИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми. Зміни, що відбулися в соціально-економічній, політичній, правовій сферах України, відобразилися на суспільстві в цілому і на криміногенній ситуації в ньому зокрема. Особливе зачепо­коєння викликає зростання кількості навмисних злочинів, в тому числі скоєних у складі організованих груп, у сферах економіки, банківській, кредитно-фінансовій, господарській та приватизаційній, на ринку енерго­носіїв. Розслідування таких злочинів пов’язане з рядом проблем встанов­лення, фіксації, вилучення та дослідження доказів та їх процесуальних джерел доказів. У ряді випадків такі джерела слідчий може встановлювати лише при проведенні обшуків, виїмок та інших слідчих дій, які носять примусовий характер.

Питанням застосування заходів процесуального примусу приділено достатньо уваги серед процесуалістів і криміналістів як України, так і країн СНД. Сутність цієї проблеми розглядається в роботах Т.В. Авер’янової, Ю.П. Аленіна, О.Я. Баєва, В.П. Бахіна, В.Д. Берназа, Р.С. Бєлкіна, О.М. Васильєва, А.Ф. Волобуєва, О.І. Гаврилова, І.Ф. Герасимова, Ю.М. Грошевого, С.Ф. Денисюка, А.Я. Дубинського, С.П. Єфімічева, В.А. Журавля, А.В. Іщенка, Н.С. Карпова, Є.Г. Коваленка, В.О. Коновалової, Ю.Г. Корухова, В.С. Кузьмічова, Е.М. Лівшиця, В.К. Лисиченка, В.В. Лисенка, Л.М. Лобойка, В.Г. Лукашевича, Є.Д. Лук’янчикова, О.Р. Михайленка, А.В. Михайлова, М.М. Михеєнка, В.Т. Нора, І.Л. Петрухіна, М.А. Погорецького, Є.Є. Подголіна, М.В. Салтевського, С.М. Стахівського, В.М. Тертишника, Л.Д. Удалової, П.В. Цимбала, С.А. Шейфера, В.Ю. Шепітька, М.Є. Шумила та інших науковців.

Разом з тим, як у роботах згаданих вчених, так і в навчальній літературі, навчально-тематичних планах в основному висвітлюються проблеми проведення обшуку і вилучення при цьому виявлених об’єктів, а тактика проведення виїмки як самостійної слідчої дії і заходу процесуального примусу, розглянута не досить змістовно.

Серед опитаних 550 працівників слідчих підрозділів МВС України лише 25 з них (4,55 %) не мали ніяких складностей і проблем при проведенні виїмки. Абсолютна більшість опитаних – 450 слідчих (81,82 %) вважають неефективною регламентацію проведення виїмки в тих самих нормах КПК України (далі – КПК), що і проведення обшуку, оскільки це різні слідчі дії, процесуальний порядок проведення яких має бути визначений у окремих нормах КПК.

Вирішення існуючих проблем в організації та проведенні виїмки при розслідуванні злочинів має виключно важливе значення. При цьому узагальненою проблемою є удосконалення процесуального порядку проведення, визначення тактичних прийомів, спрямованих на досягнення позитивного результату при проведенні виїмки, висвітлення специфіки кримінально-процесуального і криміналістичного аспектів здійснення окремих видів виїмки при розслідуванні злочинів, узагальнення діяльності практичних працівників МВС України, визначення напрямів вдоскона­лення і використання найбільш ефективного комплексу тактичних прийомів у конкретних слідчих ситуаціях. Означені положення в своїй сукупності визначають актуальність обраної теми.

 

 

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)