ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РІВНОСТІ УЧАСНИКІВ СУДОВОГО ПРОЦЕСУ У КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВАХ




  • скачать файл:
Название:
ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РІВНОСТІ УЧАСНИКІВ СУДОВОГО ПРОЦЕСУ У КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВАХ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

У Вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційного дослідження, визначаються його предмет та об’єкт, формулюється мета та основні завдання роботи, подається характеристика науково-теоретичної і методологічної бази дослідження, вказується практичне значення отриманих результатів, сформульовані основні положення та позиції, що виносяться на захист, їх наукова новизна, наводяться дані щодо апробації даного дослідження.

Перший розділ «Поняття та правова природа засади рівності учасників судового процесу перед законом і судом» складається з чотирьох підрозділів, в яких розкрито зміст та аспекти принципу юридичної рівності; досліджено поняття та процес історичного розвитку засади рівності учасників судового процесу у кримінальному судочинстві; визначено взаємозв’язок принципу рівності учасників судового процесу з іншими кримінально-процесуальними засадами.

У підрозділі 1.1. «Рівність як загальноправова засада» зазначається, що в процесі розвитку людської культури поняття рівності носило різне змістовне навантаження: моральне, соціально-політичне, правове. Однак найбільш повне розкриття змісту та сутності рівності відбулось саме через визначення юридичної рівності, тобто формальної рівності прав і свобод. Зміст юридичної рівності полягає у рівності прав, рівності обов’язків, а також у рівному ступені відповідальності перед законом, виключаючи при цьому будь-які форми дискримінації.

Дисертанткою визначені основні ознаки рівності як загальноправової засади, а саме: 1) рівність можливостей суб’єктів щодо реалізації наданих їм прав та обов’язків; 2) однаковий зміст та обсяг рівності щодо будь-якої людини; 3) належність до групи невідчужуваних чи «системоутворюючих» прав людини.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)